Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie a Curţii de Apel Constanţa Condamnare pentru infracţiuni la comerţul electronic

ro

13 Jun, 2013 00:00 1987 Marime text
Ieri, Curtea de Apel Constanţa a pus punct judecăţii în dosarul în care mai multe persoane au fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa pentru infracţiuni privind comerţul electronic.

Conform minutei judecătoreşti, magistraţii au admis apelurile formulate de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT şi de către unul dintre inculpaţi, respectiv Răzvan Marian Scurtulescu. Pe cale de consecinţă, judecătorii Curţii de Apel au decis condamnarea lui Ştefan Clocean (inculpat în cauză) la pedeapsa de 3 ani de închisoare. Instanţa a mai decis să ridice sechestrul asigurător dispus asupra sumei de 14.870 de pesos, ridicată din posesia lui Scurtulescu. De menţionat că hotărârea de ieri a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Ştefan Clocean, Marian Răzvan Scurtulescu, dar şi Sebastian Glogloth au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa, în luna noiembrie 2011, alături de Cătălin Zlate, zis „Roşcatu”, tot pentru infracţiuni privind comerţul electronic. După cum arătam şi în ediţiile trecute, despre „Roşcatu” anchetatorii susţin că, împreună cu Cristian Ciuvaş, conducea o grupare specializată în atacuri informatice prin tehnologia Voice over IP - telefonie prin Internet. În cauză, la începutul lunii decembrie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat 42 de descinderi la adresele mai multor indivizi, printre care şi în Constanţa. Prejudiciul cauzat de presupusa grupare a fost estimat la peste 11.000.000 de euro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii