Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:37 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De unde vine teama lui Mazăre? Parchetul General al României a cerut informaţii cu privire la dosarul Zvastica

ro

16 Mar, 2013 00:00 4574 Marime text
Primarul Constanţei are o nouă spaimă: el spune că procurorii ar vrea să-i redeschidă dosarul pentru portul zvasticii. Coincidenţa, probabil, face ca magistraţii bucureşteni chiar să se fi interesant recent de cazul său, spun surse judiciare.

Prezent joi seara la o emisiune de televiziune, la România TV, edilul Radu Ştefan Mazăre le-a mărturisit reporterilor că ar deţine informaţii potrivit cărora s-ar pregăti un nou episod împotriva sa în mediul anchetatorilor. Mai exact, primarul ar fi declarat că ar fi fost informat că „a venit o nouă procurăriţă şi că ar vrea redeschiderea dosarului «Zvastica»“.

De menţionat că, în dosarul cu pricina, primarul din Constanţa a fost cercetat ani la rând de procurori, după ce la o prezentare de modă a defilat îmbrăcat în costum de ofiţer german şi ar fi avut în ţinuta sa inclusiv o zvastică. După ce a fost plimbat între poliţie şi diferite unităţi de parchet din Constanţa, dar şi din capitală, în cele din urmă dosarul cu pricina a fost închis definitiv în cursul anului 2011. La momentul respectiv, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au ajuns la concluzia că faptele de care ar fi fost suspectat primarul oraşului nu se confirmă, întrucât chiar dacă acesta s-a defilat cu zvastica pe costum, acţiunea era în cadrul unei prezentări de modă. Cu toate acestea, primarul se teme că dosarul s-ar putea redeschide.

Daniel Morar....



În acest sens, trebuie menţionat că, întâmplător sau nu, legat de suspiciunile primarului cu privire la eventualii noi magistraţi care ar dori (re)anchetarea lui în cazul cu zvastica, potrivit unor surse judiciare, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României chiar s-ar fi interesat de cazul său. Mai exact, conform aceloraşi surse apropiate cazului, reprezentanţii Parchetului General ar fi solicitat relaţii cu privire la celebrul dosar Zvastica în urmă cu relativ puţin timp. Cu alte cuvinte, solicitările privind informaţiile despre dosar le-ar fi parvenit procurorilor constănţeni la începutul acestui an, în urmă cu aproximativ două luni. Adică oarecum în aceeaşi perioadă în care s-ar fi schimbat şi conducerea Parchetului General, iar interimatul este asigurat de fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar. Culmea, Morar este cunoştinţă veche a primarului, care, de-a lungul anului 2005, i-a făcut mai multe plângeri pentru un comportament pe care edilul îl cataloga drept abuziv. Revenind însă la cazul „Zvastica“, procedural vorbind, surse informate spun că un dosar penal poate fi redeschis oricând dacă există informaţii sau indicii noi care pot duce la soluţionarea lui. Ceea ce ar însemna că dosarul Zvastica ar putea deveni un caz pururea deschis pentru primarul din Constanţa. Rămâne însă de văzut dacă temerile edilului se vor confirma şi procurorii îi vor redeschide dosarul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 16 Mar, 2013 18:21 ULISE, OFITER SS, SAMURAI...PE CAND SI UN EDIL? UN EDIL ADEVARAT CARE SA FIE IN SLUJBA COMUNITATII. PE CAND UN ORAS CARE SA RIVALIZEZE CU TIMISOARA, ARAD, BRASOV, SIBIU?
  • constanteni 16 Mar, 2013 11:28 Ce "frumusete" are in planul secund.....brrrrrrrrrr......Pai noi cu asa ceva ne prezentam ?
  • alo 16 Mar, 2013 09:22 Da Doamne!Dar mult mai spectaculos si consistent ar fi un dosar RETROCEDARI.Si un control al Curtii de conturi s-ar impune.