Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Zorică, zis „Mache“, a fost condamnat

ro

19 Mar, 2016 00:00 5153 Marime text
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Daniel Zorică la pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor. Zorică mai avea însă şi alte condamnări, iar pedepsele s-au contopit. „Adaugă pedeapsa de opt ani de închisoare la restul rămas neexecutat de 510 zile din pedeapsa de trei ani de închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 169/15.02.2011 a Judecătoriei Constanţa pronunţată în dosarul nr. 2121/2009, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 965/18.10.2011 a Curţii de Apel Constanţa şi dispune ca inculpatul Zorică Daniel să execute în total pedeapsa de opt ani şi 510 zile de închisoare“.
 
Totodată, judecătorii constănţeni l-au obligat pe Daniel Zorică la despăgubiri civile, reprezentând daune materiale, în cuantum de 5.000 de lei şi la daune morale în cuantum de 2.500 de euro, echivalentul în lei la data efectuării plăţii.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim faptul că, la sfârşitul lunii mai, în anul 2015, poliţiştii Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Constanţa l-au preluat de pe Aeroportul „Henri Coandă“, pe Daniel Zorică, ce avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor.
 
Cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Daniel Zorică a fost arestat preventiv în lipsă, la 21 august 2014. Deja plecase din ţară şi a fost dat în urmărire internaţională, fiind depistat prin Interpol şi extrădat în România.
 
Tânărul este principalul suspect în cazul unei încăierări petrecute în vara anului 2014 în Mamaia, lângă clubul Le Gaga, când un alt tânăr ar fi fost înjunghiat şi ar fi ajuns în stare gravă la spital, medicii legişti stabilind ulterior că înţepătura suferită i-ar fi pus viaţa în pericol.
 
Daniel Zorică, zis „Mache“, este o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor, procurorilor şi judecătorilor. El a mai fost cercetat şi chiar condamnat pentru infracţiuni comise cu violenţă. În anul 2012, a primit trei ani de detenţie în dosarul în care a fost judecat alături de alte persoane cunoscute în Constanţa pentru diferite scandaluri în care au fost implicate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii