Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dancu, lasat fara carnet cand vroia sa-si salveze tatal

ro

27 Apr, 2010 02:55 2960 Marime text
cap_5.jpgCătălin Dancu a precizat că a fost oprit de Poliţie în timp ce-şi transporta tatăl grav bolnav între două spitale

Avocatul bucureştean Cătălin Dancu a dat în judecată Poliţia Rutieră Constanţa, după ce poliţiştii i-au luat carnetul de conducere. Evenimentul s-a petrecut în timp ce Dancu îşi transporta tatăl de la un spital la altul, între Bucureşti şi Constanţa.

Aflat în maşină cu tatăl bolnav de cancer în stadiu final şi cu mama sa, avocatul din capitală a călcat acceleraţia la intrarea în municipiu, în încercarea de a ajunge cât mai repede la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Pentru că a depăşit viteza legală cu doi kilometri, Dancu a rămas fără carnet. Trei zile mai târziu, tatăl avocatului a decedat, răpus de boala care-i măcinase trupul. Ulterior, Cătălin Dancu a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Serviciul Poliţiei Rutiere, dosarul fiind înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa, sub numărul 15650/212/2008. Potrivit declaraţiilor lui Cătălin Dancu, evenimentul s-a petrecut pe 20 iulie 2008 şi, de atunci, avocatul are nevoie de o aşa-numită dovadă de la instanţă pentru a-şi putea conduce maşina. După un proces care a durat circa un an şi trei luni, timp în care dosarul a fost amânat de mai multe ori, ba din cauză că au lipsit relaţiile de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, ba din cauza protestului magistraţilor, în noiembrie 2009, Dancu a pierdut. Analizând probele de la dosar, Judecătoria Constanţa a respins ca nefondată plângerea avocatului bucureştean. Nemulţumit de decizie, avocatul a precizat că va merge mai departe cu procesul şi va declara recurs. „Aştept motivarea instanţei, să văd ce aspecte a avut în vedere când a pronunţat soluţia. De atunci, din noiembrie, şi până acum, încă nu am primit hotărârea şi nu ştiu cum a fost motivată decizia Judecătoriei. După ce voi primit motivarea, cel mai probabil, voi face recurs, care se va judeca la Tribunalul Constanţa", a declarat avocatul. Rămâne de văzut dacă avocatul îşi va găsi la Tribunal dreptatea pe care i-a negat-o Judecătoria.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii