Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Bucureşti decide primul mandat de arestare Nicuşor Constantinescu, un nou termen la Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

ro

26 Nov, 2014 00:00 2823 Marime text
Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu, din Curtea de Apel Bucureşti, va soluţiona azi contestaţia formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, împotriva primului mandat de arestare preventivă emis pe numele său. Decizia de azi va fi definitivă. În prezent, Nicuşor Constantinescu se află în stare de arest preventiv.
 
Amintim că măsura preventivă mai sus precizată a fost emisă în dosarul în care şeful suspendat al CJC a fost deferit Justiţiei pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite. În acest dosar a fost deferit Justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, rechizitoriul poate fi citit AICI, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 28 noiembrie.
 
Tot azi, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din cadrul Tribunalului Constanţa, va redeschide dosarul în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.
Citeşte rechizitoriu AICI.
 
Amintim că, în această cauză, pe data de 7 noiembrie, judecătoarea Iulia Cezara Suciu a confirmat arestarea preventive dispusă faţă de Constantinescu Nicuşor, pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data încarcerării, până la data de 5 decembrie inclusiv.
 
Aşa cum arătam şi în alte ediţii, zilele trecute, DNA Constanţa l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu, alături de alte 18 persoane fizice şi juridice, în legătură cu un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român. În proces, Nicuşor Constantinescu este bănuit de abuz în serviciu în formă continuată (şase infracţiuni), spălare a banilor şi constituire a unui grup infracţional organizat. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, primul termen fiind stabilit pentru 11 decembrie. Citeşte rechizitoriul AICI.
 
Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată pentru prima dată la finele lunii octombrie 2008, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii