Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se scurg informaţii secrete din dosarele procurorilor Anticorupţie Constănţeni cu nume grele şi funcţii mari, trimişi în judecată (document)

ro

29 May, 2014 00:00 3942 Marime text
Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, este acuzat de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie s-au „pus cu biciul“ pe Constanţa! La nici 24 de ore de la trimiterea în judecată a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), dar şi a lui Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, ieri, procurorii Anticorupţie au „aruncat“ o nouă „bombă“. Concret, organele de anchetă au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a lui Ciprian Mihail Fronea, fost comisar-şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, dar şi a lui Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, în prezent ofiţer la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa. Cel din urmă se află în arest preventiv şi nu este pentru prima dată în atenţia procurorilor Anticorupţie. El este cercetat alături de Răducu Valentin Preda, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, cunoscut drept apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre.
  
Conform procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Manolachi este acuzat de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului, iar Florea, de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi de favorizarea făptuitorului. Asta în timp ce în sarcina lui Fronea s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului. În aceeaşi cauză a mai fost deferit justiţiei şi Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor concurente de complicitate la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului. Conform organelor de anchetă, „în zilele de 7 şi 8 iulie 2012, inculpatul Manolachi Dan Emil, în calitatea sa de comisar-şef în cadrul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a furnizat, pe circuitul format din inculpatul Fronea Ciprian - inculpatul Florea Sorin - inculpatul Tomescu Eduard, informaţii nedestinate publicităţii, care vizau aspecte esenţiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care făcea parte“. „Aceste informaţii reprezentau: conţinutul denunţului care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizate ca urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative. Prin aceste acţiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmărit să obţină pentru sine bunuri necuvenite în valoare de 250 de lei, precum şi ca autorul infracţiunii de corupţie să evite prinderea în flagrant delict. Acţiunile desfăşurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la îngreunarea cercetărilor şi implicit, la acel moment, la obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentând obiectul infracţiunii de corupţie, şi anume suma de 200.000 de euro“, se mai arată în documentele procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În ediţia online a cotidianului ZIUA de Constanţa, poate fi citit integral comunicatul DNA privind trimiterea în judecată a lui Sorin Florea, a lui Ciprian Mihail Fronea, a lui Dan Emil Manolachi şi a lui Eduard Cristian Tomescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii