Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum l-au „prins“ judecătorii Şeful Consiliului Judeţean Constanţa ar fi emis nelegal o autorizaţie de construire

ro

18 Sep, 2014 00:00 2807 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), ar fi emis nelegal o autorizaţie de construire. Constatarea a fost făcută de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, iar potrivit evz.ro, autorizaţia emisă de Nicuşor Constantinescu a permis ridicarea unui impresionant parc eolian pe teritoriul comunei Cogealac.
 
„Începând din 2007, în comuna constănţeană şi în alte două comune învecinate (Fântânele şi Grădina) a început dezvoltarea unui parc eolian de către spaniolii de la SC Eolica Dobrogea. Pe firul afacerii a intrat însă şi firma cehă CEZ, care s-a apucat să construiască pe baza unei autorizaţii de construcţie, emisă ilegal de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Documentul nu respecta prevederile Legii 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor în construcţii“, conform sursei mai sus precizate. Potrivit evz.ro, „parcul eolian ilegal din apropierea Constanţei bagă sute de milioane de euro în buzunarele cehilor de la CEZ“. În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa prezintă traseul dosarului în care s-a constatat nelegalitatea autorizaţiei de construire nr. 6/2008, emisă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Cauza a fost înregistrată, iniţial, pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa, pe data de 31 martie 2010, cu numărul unic 3913/118/2010.

 
Părţile în acest proces au fost „preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa - recurent pârât“, „SC Tomis Team SRL - recurent pârât“, „SC Viarom Construct SA - recurent pârât“ şi „primarul comunei Cogealac - intimat reclamant“. La al şaselea termen de judecată, Tribunalul Constanţa a luat act de strămutarea cauzei dispuse de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Călăraşi.
 
Pe data de 28 februarie 2011, dosarul 3913/118/2010 a fost înregistrat pe rolul ultimei instanţe mai sus precizate, iar după nouă termene de judecată, Tribunalul Călăraşi, pe data de 22 mai 2012, a admis excepţia de nelegalitate a autorizaţiei de construire nr.6/2008, emisă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „Constată nelegală Autorizaţia de construire nr.6/2008, emisă de pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Cu recurs în cinci zile de la comunicare“, se mai arată în minuta judecătorească.
 
Pe data da 10 iulie 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a atacat decizia Tribunalului Călăraşi, cu recurs, la Curtea de Apel Bucureşti. Cauza a fost înregistrată pe data de 26 iulie 2012, iar pe data de 1 octombrie 2012, instanţa, în rejudecare, a admis excepţia de nelegalitate a autorizaţiei de construire nr. 6/2008, emisă de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. „Constată nelegalitatea autorizaţiei de construire nr. 6/2008 emisă de pârâtul Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Irevocabilă“, potrivit magistraţilor din Bucureşti.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii