Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost trimis în judecată Stavrositu

ro

23 Jan, 2012 00:00 2973 Marime text
Vasile Stavrositu, administratorul societăţii comerciale Stavros Grup SRL, a fost trimis în judecată. Afaceristul este acuzat de procurori că şi-ar fi rotunjit veniturile din comerţul unor ţigarete de contrabandă. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa afirmă că individul ar fi cauzat bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 27.793 de lei, reprezentând valoarea accizelor.

Dosarul în care Vasile Stavrositu este acuzat de infracţiuni la regimul vamal a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Medgidia cu numărul unic 8924/256/2011. Conform datelor publice, Vasile Stavrositu are calitatea de inculpat, iar Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa este constituită parte vătămată. Primul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 26 ianuarie. Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au dispus, la data de 25 noiembrie 2011, reţinerea lui Vasile Stavrositu. Afaceristul era acuzat de săvârşirea, în concurs real, a infracţiunilor de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete. Mai mult decât atât, procurorii au mai reţinut în sarcina individului deţinerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, speculă, înşelăciune şi folosirea, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate, în care are interese directe sau indirecte.

Vasile Stavrositu şi Sirma Stavrositu, parteneri

Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că Vasile Stavrositu, în calitate de administrator şi asociat la SC Stavros Grup SRL, la data de 25 noiembrie 2011, a deţinut în afara antrepozitului fiscal, cantitatea de 49.240 de ţigarete, marca City (2.462 de pachete) nemarcate şi 9.800 de ţigarete marca Viceroy (490 de pachete), având aplicate banderole de marcare emise de autorităţile din Ucraina, în scopul de revânzare pe teritoriul României, către diferite persoane fizice şi juridice. Anchetatorii arată că Stavrositu ar fi cunoscut împrejurarea că ţigaretele proveneau din alte state, fiind introduse în condiţii ilicite în România, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi împrejurarea că, astfel de produse nu pot face obiectul comerţului particular, reprezentând monopol de stat. „Din verificările efectuate de reprezentanţii ANAF, Garda Financiară - Secţia Constanţa, la sediul social al SC Stavros Grup SRL Medgidia, în urma verificării evidenţei contabile, s-a constatat că, la data de 25 noiembrie 2011, nu există niciun document justificativ întocmit de scoatere din casă a sumei de 150.027 de lei astfel că, inculpatul Vasile Stavrositu în calitate de administrator al SC Stavros Grup SRL Medgidia, a folosit cu rea-credinţă sumele de bani (bunuri ale acesteia rezultate din încasări) într-un scop contrar intereselor acesteia şi în folosul său propriu", se mai arată în cercetarea procurorilor. Conform datelor puse la dispoziţie de Vrăjitorul.eu, SC Stavros Grup SRL Medgidia este condusă de atât de Vasile Stavrositu, cât şi de Sirma Stavrositu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii