Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a fost condamnat la Constanţa fiul şefului AVAS

ro

19 Jan, 2012 00:00 2333 Marime text

avas_-_droguri_canabis.jpgAchitat pentru trafic de droguri, Andrei Aurel Popa, fiul şefului AVAS Aurelian Popa, a fost condamnat de judecătorii bucureşteni la trei ani şi jumătate de închisoare, urmând ca aceasta să fie executată în penitenciar, din cauza unei alte pedepse pe care fiul şefului AVAS o primise tot pentru droguri, la Constanţa.

De menţionat că, la momentul la care a fost condamnat cu suspendare la Constanţa, judecătorii i-au atras atenţia că suspendarea pedepsei ar putea fi revocată în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni.

Conform presei centrale, Andrei Aurel Popa, fiul lui Aurelian Popa, şeful AVAS, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la şase luni de închisoare pentru deţinere de droguri în vederea consumului propriu şi achitat pentru trafic de narcotice. Totuşi, pentru că în luna iunie 2009 juniorul Popa fusese condamnat la Constanţa la trei ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, cele două sentinţe au fost contopite, astfel că Andrei Popa va fi nevoit să stea în penitenciar trei ani şi jumătate, dacă sentinţa Tribunalului Bucureşti va rămâne neschimbată. Conform presei centrale, în august 2011 Andrei Aurel Popa a fost prins în flagrant în timp ce făcea o tranzacţie de canabis. Ulterior, el a fost trimis în judecată de autorităţile bucureştene pentru trafic şi deţinere de droguri de risc. Înainte însă de flagrantul din Bucureşti, Andrei Aurel Popa fusese găsit vinovat de judecătorii Tribunalului Constanţa de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în scop de consum. El a fost condamnat în dosarul cu numărul 1464/118/2008 al Tribunalului Constanţa la o pedeapsă de trei ani, însă cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei.

Condiţii pentru libertate, impuse la Constanţa

În aceste condiţii, fiului şefului de la AVAS i s-au impus mai multe condiţii, printre care „să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea pe durata termenului de încercare, respectiv Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la datele fixate de acesta; să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare ce depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii de natură a fi controlate mijloacele lui de existenţă". La momentul respectiv, instanţa din Constanţa i-a atras atenţia suspectului asupra dispoziţiilor articolului 86 indice 4 din Codul penal privind revocarea suspendării executării pedepsei în cazul săvârşirii unei infracţiuni, ori nerespectării măsurilor de supraveghere în termenul de încercare stabilit. La Curtea de Apel Constanţa, apelurile prin care fusese atacată sentinţa Tribunalului Constanţa au fost retrase, iar verdictul a rămas definitiv. În aceste condiţii, dacă sentinţa pronunţată acum de Tribunalul Bucureşti va rămâne neschimbată, juniorul Popa riscă să stea în spatele gratiilor timp de trei ani şi jumătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii