Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns în spatele gratiilor fratele preşedintelui Mircea Băsescu vrea să fie arestat la domiciliu (rechizitoriu)

ro

23 Jul, 2014 00:00 1089 Marime text
„Inculpatul Băsescu Mircea a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor şi poate obţine o situaţie favorabilă pentru tatăl denunţătorului: fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate“
 
Trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, cere să fie pus în libertate. În acest sens, Mircea Băsescu cere Tribunalului Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea dosarului în care este judecat pentru trafic de influenţă, să înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Oricare va fi decizia Tribunalului Constanţa, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, prin contestaţie.
 
Mircea Băsescu a fost deferit justiţiei alături de Marian Adrian Căpăţînă. Cei doi ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor. Băsescu şi Căpăţînă au fost încătuşaţi pe 19 iunie, iar pe data de 14 iulie, ei au fost trimişi în judecată. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Pe data de 16 iulie, judecătoarea Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă. Emilia Ganera a mai respins, ca nefondate, cererile formulate de inculpaţi, prin apărători, de revocare a măsurii arestării preventive. Celor doi le-au fost respinse, tot ca nefondate, cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Pe data de 19 iulie, judecătoarea Maria Uzună, din Curtea de Apel Constanţa, a menţinut starea de arest a celor doi inculpaţi.

Decizie

Într-o cauză separată, Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Constanţa, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. Cauza a fost trimisă spre soluţionare tot la Tribunalul Constanţa, instanţă care, pe data de 18 iulie, a înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile. Decizia Tribunalului a fost atacată de procurorii DNA Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. Contestaţia a fost soluţionată, ieri, de judecătoarea Valentina Boboc, care a hotărât ca Marius Constantin să rămână în arest. Decizia este definitivă.
 
Amintim că Marius Constantin a fost trimis în judecată pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, alături de soţia sa, Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, de Grinică Ion Anghel, Florin Anghel şi Fănica Anghel, fraţii şi mama Izaurei.
 
Citeşte rechizitoriul aici.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii