Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criminalul Grigoras, in lacrimi la instanta

ro

22 Jan, 2010 02:36 1702 Marime text
Cu ochii în lacrimi, Adrian Grigoraş, unul dintre cei doi suspecţi ai crimelor în serie comise la Constanţa, care, de altfel, şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor, s-a aruncat la mila Curţii de Apel şi a afirmat că nu reprezintă un pericol public. „M-am lăsat şi de fumat... îmi este rău, mă înţeapă inima..., mi-a curs sânge din nas..., nu am cuvinte...", acestea au fost frânturile de fraze rostite în faţa instanţei de Grigoraş, în ultimul cuvânt, înainte ca judecătorii să se retragă pentru deliberări.

El a fost adus la Curtea de Apel pentru a fi prezent la judecarea recursului intentat împotriva luării măsurii arestării preventive faţă de el, pe o perioadă de 25 de zile. Adrian Grigoraş s-a adresat Curţii de Apel după ce Tribunalul a admis propunerea procurorilor DIICOT Constanţa de arestare a sa şi a complicelui său, Valentin Şlepac, pe care îi acuză de omor deosebit de grav, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni. Dintre cei doi însă numai Grigoraş s-a încumetat să declare recurs împotriva deciziei Tribunalului, în contextul în care ambii suspecţi îşi recunoscuseră vina în faţa procurorilor. Chiar şi aşa, bărbatul a compărut în faţa judecătorilor Curţii de Apel Constanţa la prima oră, probabil încrezător în şansele sale. Avocatul din oficiu care l-a reprezentat a vorbit sălii despre drepturile garantate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi despre faptul că „nicio persoană nu poate fi privată de libertate în mod arbitrar".

A refuzat să dea declaraţii

„Nu rezultă cu certitudine că Grigoraş Adrian se face vinovat de omor deosebit de grav, sau de celelalte infracţiuni de care este acuzat, cu atât mai mult cu cât există o singură declaraţie a unui martor care îl incriminează, iar Băhăian Sergiu a fost cel care a intrat în posesia celei mai mari părţi din sumele obţinute", a spus avocatul. De asemenea, apărătorul din oficiu a adăugat că raportul medicilor legişti constată doar faptul că moartea lui Ionel Ulezu şi cea a lui Petrică Captalan au fost violente, dar nu şi că Grigoraş ar fi autorul crimelor. „Dacă este cercetat pentru omor deosebit de grav, asta nu înseamnă neapărat că reprezintă un pericol public", a spus avocatul, adăugând că Adrian Grigoraş nu are antecedente penale şi că are un domiciliu stabil în judeţul Ilfov. În acest context, apărarea a cerut cercetarea lui Grigoraş în stare de libertate. Pe de altă parte, dacă iniţial suspectul a refuzat să dea declaraţii în faţa instanţei, după ce l-a auzit pe procurorul DIICOT pledând pentru cercetarea sa în stare de arest, lui Grigoraş au părut să-i revină oarecum cuvintele. Reprezentantul DIICOT a afirmat că există probe că lăsarea în libertate a suspectului ar reprezenta un pericol concret pentru societate, în contextul în care acesta a participat în mod activ la uciderea lui Ulezu şi a lui Captalan. „Nu există nicio garanţie că, lăsat în libertate, inculpatul nu va mai săvârşi acelaşi gen de fapte", a spus procurorul. Când i-a venit rândul să se adreseze instanţei, în ultimul cuvânt, pe Adrian Grigoraş l-au podidit lacrimile şi a părut că nu poate să vorbească. Cu multe eforturi însă, tânărul de 19 ani acuzat de omor deosebit de grav a reuşit să spună că s-a lăsat de fumat, că a avut probleme de sănătate şi l-a înţepat inima şi că i-a curs sânge din nas. „Nu mă consider pericol", a reuşit să îngaime Grigoraş printre lacrimi, adăugând şoptit „nu am cuvinte". În cele din urmă, instanţa i-a respins recursul, ca nefondat. Decizia este definitivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nimeni altu 16 Apr, 2010 21:24 nu este el de vina lasatil in pace el a facut astea de frica k ii lua si mama si sora lasatil in pace el este un baiat cuminte nu a vrut sa faca asa ceva doar de frica a facut
  • conteaza?? 23 Jan, 2010 18:11 adevarat nu se stie ca el a comis crimele.....deci poate sal lase in libertae ..normal ca nu este un pericol publik....fiti siguri ca nu se va mai repeta;)......no comm......