Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Costel Gabriel Vişan, plutonier adjunct în cadrul unei unităţi de învăţământ superior din Constanţa, prins în timp ce lua mită

ro

14 Aug, 2015 00:00 1836 Marime text
Procurori ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Costel Gabriel Vişan, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

În cursul zilei de ieri, inculpatul trebuia să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Militar Bucureşti.
În referatul cu propunere de arestare, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
 
La data de 9 iulie, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat printr-un denunţ cu privire la faptul că inculpatul Costel Gabriel Vişan (plutonier adjunct în cadrul unei unităţi de învăţământ superior din Constanţa) i-a pretins denunţătorului diverse sume de bani pentru a interveni pe lângă persoane care îl pot ajuta să promoveze examene sau concursuri, organizate de diferite unităţi de învăţământ din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

În acest context, în perioada 2009 - 2015, inculpatul i-a creat convingerea denunţătorului că are influenţă asupra persoanelor din cadrul comisiei de admitere la unitatea de învăţământ superior din Constanţa, respectiv asupra persoanelor din comisiile de recrutare a soldaţilor gradaţi profesionişti şi/sau a subofiţerilor, sens în care a pretins şi primit sume de bani ce variază între 300 şi 1.000 de euro, pentru a-i facilita accesul şi promovarea în cariera militară.

În cursul zilei de ieri, inculpatul a fost surprins în flagrant în municipiul Constanţa, fiind găsită suma de 360 de lei, reprezentând cea de-a doua tranşă din suma de 1.360 de lei pretinsă iniţial denunţătorului.
Ulterior, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatului (pe care o deţinea fără forme legale în Constanţa), context în care au fost identificate şi ridicate probe utile cauzei.
 
Sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii