Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coșmar pe navă. Marinari români sechestrați în Myanmar. Care este motivul

ro

15 Jul, 2021 07:32 2333 Marime text
  • Un adevarat coşmar trăiesc de ceva vreme pentru patru marinari români, sechestraţi de aproape o lună în Myanmar, o ţară din Sud-Estul Asiei.
Potrivit TVR comandantul vasului, căpitanul secund și doi ofițeri au fost debarcaţi şi ţinuţi sub pază din cauza un focar de COVID care a izbucnit pe navă.

Abia după mai multe intervenţii ale ambasadei României în China marinarii vor fi repatriaţi.

Cei patru marinari români au făcut parte din echipajul unei nave sub pavilion liberian. Pe 16 iunie, după ce au fost descoperite câteva cazuri de COVID, autoritățile din Myanmar au debarcat pe toată lumea. Românilor le-au fost luate pașapoartele și carnetele de marinari.

Ei sunt ținuți sub pază, deși au terminat carantina și au fost testați negativ la COVID. La începutul lunii iulie, marinarii au reușit să ia legătura cu Ambasada României din China și cu un secretar de stat din Ministerul Transporturilor.


În urma intervențiilor autorităților române, ei și-au primit salariile pentru luna mai și au promisiuni că vor pleca în următoarele zile.

Potrivit informațiilor din acest moment, marinarii vor fi din nou testați pentru COVID, pe 18 iulie, iar în ziua următoare vor reveni în țară cu avionul.

Sursa foto: Captura video TVR2
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii