Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controlul judiciar a fost înlocuit Arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, decisă mâine

ro

04 Aug, 2014 00:00 2218 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii. Aici şeful CJC ar fi fost operat. Tot în SUA, şeful CJC a fost filmat fumând o ţigară
 
Scăpat de controlul judiciar instituit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, se va afla, azi, în atenţia Curţii de Apel Bucureşti. În această dimineaţă, judecătorii din capitală vor analiza contestaţia formulată de şeful CJC, prin apărător, împotriva mandatului de arestare preventivă emis de Tribunalului Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Bucureşti.
 
Pe data de 25 aprilie, DNA Constanţa a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicuşor Constantinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

 Citeşte rechizitoriul aici.

Vineri, Curtea de Apel Bucureşti a dispus revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.
 
Pe data de 27 mai, şeful CJC a fost trimis în judecată, sub control judiciar, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.


Citeşte rechizitoriul aici.

Recent, Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA Bucureşti, a înlocuit măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. După cum arătam şi mai sus, Nicuşor Daniel Constantinescu a contestat mandatul de arestare, nemulţumirea şefului CJC urmând să fie analizată mâine. În cazul în care Curtea de Apel Bucureşti va anula mandatul de arestare, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa rămâne sub control judiciar.   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii