Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Controale pe litoral. Produse neconforme și improprii consumului uman

ro

30 Jul, 2019 16:09 1616 Marime text
Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia  Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a  continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au verificat 272 de unități.
 
Controalele au vizat: 179 de unități de alimentație publică, 7 pizzerii, 1 pensiune, 6 cantine, 6 cofetării/patiserii, 10 laboratoare de cofetărie/patiserie, 44 de magazine alimentare, 3 supermarket-uri, 7 tonete de înghețată, 5 depozite alimentare, 2 unități de produse congelate și 2 autoutilitare.
 
În urma acestor controale s-au constatat neconformități referitoare la:
  • manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
  • ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;
  • condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • nedemonstrarea trasabilității produselor alimetare;
  • efectuarea transporturilor de produse de origine animală cu mijloace de transport neautorizate sanitar-veterinar. 
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 56 de unități, respectiv 16 restaurante, 13 unități tip fast – food, 4 unități tip bufet, 4 magazine alimentare, un bar, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 braserii, 2 patiserii, 2 tonete înghețată, o rulotă, 6 depozite alimentare, o unitate produse congelate și 2 autoutilitare,  au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 513.200 de lei.

În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimentare și 30 de ouă, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
 
Prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, A.N.S.V.S.A. pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Numărul de telefon este apelabil în mod gratuit, din orice rețea de telefonie mobilă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii