Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, părinți! Se pregătesc controale anti-Covid ale Poliției și inspectorilor școlari în grădinițele și școlile din Constanța

ro

20 Oct, 2020 10:01 4626 Marime text


Anunț de ultimă oră pentru unitățile de învățământ din Constanța!

Se pregătesc mai multe controale anti-Covid în școlilele și grădinițele din județ.

Acțiunile vor fi desfășurate de polițiști și inspectorii școlari și se va verifica respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în grădinițele și școlile constănțene.

O parte din unitățile de învățământ au fost deja controlate de oamenii legii, începând cu data de 16 octombrie 2020.

Vor fi verificate și mijloacele de transport destinate elevilor.

Acțiunile au scop preventiv, potrivit oamenilor legii.

Iată comunciatul oficial remis de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța vor verifica aplicarea măsurilor
de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 în grădinițele și în școlile constănțene.

Având în vedere necesitatea accentuării activităților de prevenire a răspândirii Covid-19 în cadrul unităților de învățământ preuniversitar constănțean, I.P.J. Constanța și I.Ș.J. Constanța vor intensifica activitățile specifice de monitorizare și de control în întreg județul.

Astfel, începând cu data de 16 octombrie a.c, au fost demarate acțiuni ale polițiștilor de ordine publică în parteneriat cu reprezentanții I.Ș.J. Constanța, prin care se verifică respectarea măsurilor de protecție în cadrul instituțiilor școlare pe parcursul derulării cursurilor (purtarea permanentă a măștilor faciale, respectarea distanței minime de protecție între elevi, existența și folosirea dezinfectanților etc.), în conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministerului Sănătății nr.5487/ 1494/ 31.08.2020 de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS –CoV-2.

De asemenea, polițiștii rutieri vor realiza controale, pe toate rutele de deplasare, în mijloacele de transport special destinate elevilor, dar și în mijloacele de transport în comun din județul Constanța, pentru a verifica dacă sunt respectate normele de prevenire a răspândirii Covid-19 în rândul personalului care transportă elevi.

Acțiunile au scop preventiv, iar în cazul în care se vor constata nereguli privind respectarea normelor în vigoare, reprezentanții I.P.J. și I.Ș.J. vor acționa în conformitate cu precizările legislative în vigoare, în funcție de expertiza instituțională specifică.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Găgă 20 Oct, 2020 12:50 Pe cand si in institutiile publice si societati comerciale altele decat cele tip supermarket? Ma refer la saloane de infrumusetare, dealeri auto,cabinete stomatologice, etc, etc.