Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantinescu, apărat la Constanţa de fostul avocat al lui Omar Hayssam şi al judecătorului constituţional Toni Greblă (rechizitorii)

ro

09 Jul, 2015 00:00 5958 Marime text
Nicușor Daniel Constantinescu, președintele Consiliului Judeţean Constanţa, i-a solicitat, ieri, Iulianei Radu, din Tribunalul Constanţa, revocarea controlului judiciar. Cererea a fost depusă atât în dosarul în care este judecat pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, cât şi în cel în care a fost deferit Justiţiei alături de fundaţiile Fantasio şi Thalia. Instanţa a rămas în pronunţare. De menţionat că ieri, în faţa instanţei din Constanţa, președintele CJC a fost reprezentat nu doar de avocatul Marius Mocanu, cât şi de prof. univ. dr. Petre Buneci, membru fondator al Societăţii Române de Criminologie, al Asociaţiei Criminaliştilor din România, membru în Consiliul Ştiinţific al Revistei Române de Criminalistică şi membru ASIL (The American Society of International Law) Baltimore, USA. Ca o paranteză, în urmă cu mai bine de un an, Nicușor Daniel Constantinescu a fost operat la spitalul american Johns Hopkins din Baltimore, Maryland.
 
Printre clienţii lui Petre Buneci se numără fostul judecător constituţional Toni Greblă, fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi cunoscutul Omar Hayssam, acesta fiind condamnat în mai multe dosare, printre ele aflându-se şi răpirea a trei jurnalişti. Conform site-ului buneciandbuneci.ro, colectivul de avocaţi Societate Civilă de Avocaţi „Buneci and Buneci“ a fost înfiinţat în anul 2012, având ca misiune „reprezentarea intereselor clienţilor cu profesionalismul, înţelepciunea şi ambiţia de a obţine întotdeauna cel mai bun rezultat posibil şi este recunoscut pentru abordarea pragmatică şi creativă a problemelor juridice încredinţate de clienţi“.

Inspector guvernamental în cadrul Guvernului României

Tot potrivit site-ului mai sus precizat, „Petre Buneci este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti - Promoţia 1984“. „După absolvirea studiilor juridice, Petre Buneci a profesat ca procuror la diferite parchete şi instanţe din România, după care a activat ca inspector guvernamental în cadrul Guvernului României“. Începând cu anul 1997, Petre Buneci este membru al Baroului Bucureşti, membru fondator al Societăţii Române de Criminologie şi al Asociaţiei Criminaliştilor din România, cercetător ştiinţific onorific al Institutului de Cercetări Juridice „Andrei Rădulescu“ de pe lângă Academia Română.

Onorariile 

Cât priveşte onorariile percepute de avocatul şefului Consiliului Judeţean Constanţa, site-ul buneciandbuneci.ro arată că Buneci „promovează principiul negocierii directe, ţinând cont de complexitatea cauzei pentru care se solicită asistenţă juridică, dificultatea, amploarea sau durata cazului clientului“. „Modalitatea de stabilire a onorariilor: onorarii fixe (forfetare) - constau într-o sumă fixă cuvenită pentru un serviciu profesional sau pentru categorii de astfel de servicii profesionale pe care le prestăm sau, după caz, le prestăm pentru client. Onorarii orare - sunt stabilite pe ora de lucru, respectiv o sumă fixă de unităţi monetare cuvenită pentru fiecare oră de servicii profesionale pe care o prestăm. Onorarii de succes - în completarea onorariului fixat, putem conveni un onorariu de succes, cu titlu complementar, în funcţie de rezultat sau de serviciul furnizat. Onorariul de succes constă într-o suma fixă sau variabilă stabilită pentru atingerea unui anumit rezultat“, potrivit site-ului mai sus precizat.

Revenind la cererile lui Nicuşor Constantinescu de revocare a controlului judiciar, instanţa a amânat pronunţarea pentru mâine. Mai mult decât, instanţa a dispus sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării unor excepţii de neconstituţionalitate invocate de Constantinescu, prin apărători. Cât se află sub control judiciar, Constantinescu nu are voie, printre altele, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Citeşte şi 

Şeful departamentului de chirurgie robotică de la Spitalul Johns Hopkins, profesor de urologie, oncologie şi inginerie biomedicală
Cine este medicul american care l-a operat pe preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii