Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Hogea află, azi, dacă scapă de arestul preventiv (referat DNA)

ro

23 Jun, 2015 00:00 1152 Marime text
​Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea, arestat preventiv, află azi dacă va fi pus în libertate.
 
Curtea de Apel Galați va judeca cererea lui Hogea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar. Decizia de azi va fi definitivă. Constantin Hogea a fost încătușat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Galați, el fiind suspectat de luare de mită, dar și de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.
 
În cauză este cercetat Cornel Constantin Georgescu, un cunoscut om de afaceri din Dobrogea, pentru dare de mită, precum și Valer Pop Constantin, Maria Brudiu, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, dar și Valeria Hogea, soția primarului.
 
Conform DNA, „la data de 26 octombrie 2007, inculpații Hogea Constantin, Pop Valer Constantin și Brudiu Maria, în calitate de primar, arhitect-șef, respectiv secretar în cadrul Primăriei Tulcea, au semnat și eliberat pentru firma administrată de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizație de construire a unui bloc de locuințe situat în imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fără a se fi obținut avizele prealabile de la Ministerul Justiției și Ministerul Apărării Naționale, conform legislației în vigoare“. „Această acțiune a avut ca urmare obținerea de către firma respectivă a dreptului de a construi un bloc de locuințe cu încălcarea condițiilor legale, dar și un profit viitor prin vânzarea apartamentelor construite. Urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Georgescu Constantin Cornel, dar și în scopul protejării intereselor financiare ale acestuia din urmă, a cărui societate avea încheiate mai multe contracte de prestări servicii și execuție lucrări cu Primăria municipiului Tulcea, la finalizarea lucrărilor, respectiv la data de 21 ianuarie 2009, inculpatul Hogea Constantin a primit, cu titlu de mită, un apartament cu trei camere situat în acel imobil, ocupat în prezent de fiica acestuia din urmă“, conform procurorilor.
 

Referat DNA
Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)


Afacerile de la Constanța ale milionarului din Tulcea intrat în vizorul DNA alături de primar (documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii