Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Momente emoționante la Brigada 9 Mecanizată Mărășești. Bust în memoria generalului Adrian Soci (galerie foto)

ro

02 Nov, 2019 07:27 2769 Marime text
Aflați la zi de sărbătoare, de ziua unității, militarii brigăzii au organizat o zi a porților deschise, primind cu bucurie numeroși invitați.
 
Cel mai emoționant moment al zilei l-a reprezentat dezvelirea bustul închinat memoriei generalului de brigadă Adrian Soci, comandantul brigăzii în perioada 2013-2016.

Emoționantul eveniment s-a bucurat de prezența familiei fostului comandant, precum și a altor invitați de seamă, printre care amintim: generalul maior Cătălin Tomiță Tomescu, comandorul Cornel Cojocaru, precum și alți comandanți ai unităților militare din Constanța.

Mai citeşte şi

S-a stins în noaptea de Înviere A murit generalul de brigadă Adrian Soci fostul comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești




Totodată au fost prezenți la activitate ofițeri activi care și-au desfășurat activitatea în cadrul brigăzii, foști comandanți ai unității: generalul-locotenent (r) Consantin Zeca și generalul de brigardă (r) Vasile Hermenenanu, precum și alte cadre militare în rezervă și retragere care au activat de-a lungul timpului în această unitate.
 
Activitățile au inclus o ceremonie militară și religioasă, un moment de omagierea a ostașilor Diviziei 9 desfășurat în față Mausoleului de la Mărășești din curtea unității, exerciții demonstrative și cu mânuiri de armament.

Mai citeşte şi

#sărbătoreșteDobrogea Distincția Meritul dobrogean și medalia comemorativă Remus Opreanu acordate generalului Adrian Soci fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești



Evenimentul s-a terminat cu o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din Brigada 9 Mecanizată, spre bucuria elevilor dornici să cunoască cât mai multe despre meseria armelor.

Sursa foto: Facebook/MApN - Gheorghe Gabără

Mai citeşte şi

Monument al Eroilor închinat memoriei generalului Adrian Soci fost comandant al Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti” Constanţa (galerie foto + video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii