Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:22 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Marșul pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. IPS Teodosie a făcut o rugăciune pentru promotorii vieții (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

19 Mar, 2022 14:33 2370 Marime text
Imagine de la evenimentul Marș pentru viață
Sâmbătă, 19 martie, în preajma sărbătorii Bunei-Vestiri (25 martie), la Constanța se organizează a XII-a ediție a Marșului pentru viață 2022 „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, acțiune prin care se urmărește promovarea dreptului la viață pentru copilul nenăscut, oprirea declinului demografic românesc prin încurajarea nașterii de prunci, sensibilizarea întregii societăţi în privinţa avortului şi a efectelor negative ale acestuia asupra familiei şi asupra civilizaţiei umane.


Evenimentul este organizat la nivel naţional, desfăşurându-se simultan în peste 300 de oraşe din România şi Basarabia, precum şi în majoritatea metropolelor europene şi americane.


Marșul pentru viață va începe la ora 14.00, când se va pleca de la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța pe următorul traseu: Piața Ovidiu, biserica „Schimbarea la Față” (Greacă), str. Mircea cel Bătrân, biserica „Sfinții Îngeri” (Capela militară), Spitalul Județean Constanța, Capitol, Poșta Mare, Primăria Constanța, Arhiepiscopia Tomisului. Credincioșii din municipiul Constanța sunt așteptați la Catedrala arhiepiscopală începând cu ora 13.00.


Evenimentul este organizat de către Asociația Simplu – Provita, cu sprijinul Arhiepiscopiei Tomisului, Radio Dobrogea, ASCOR Constanța și Curtea Brâncovenească.



IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este prezent astăzi 19 martie la Marșul pentru Viață – 2022. 
 

Ascultăm multe lucruri pe care unii le-au luat în serios. (...) unele lucruri nu se adeveresc. Mă bucur că promovați acest eveniment. Să fiți promotori ai bucruiei , ai vieții, ai dragostei și ai păcii. 


IPS Teodosie a făcut o rugăciune de binecuvântare pentru cei care au venit astăzi să promoveze viața. 

Viața trebuie perpetuată permanent. Numai Dzeu are dreptul să întrerupă viața. Omul, nu! Viața este binecuvântare. Respectând viața ne respectăm unii pe alții. Acest marș pentru viață trebuie să fie o explozie de bucurie că viața este pusă în evidență. , a spus IPS Teodosie. 



Să fiți mereu optimiști, cine se încarcă cu panica și frica acela se îmbolnăvește

Când ascultați știri, să le ascultați pe cele pozitive. Aceela prmovează echilibrul vieții. Rugați-vă, fiți optimiști și promovați viața. Am spus că nu va fi război și nu este! A fost acolo...Să fiți mereu optimiști, cine se încarcă cu panica și frica acela se îmbolnăvește!, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului. 



La marș au participat femei cu copii, bărbați, oameni în vârstă. 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii