Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Aproape 100 de firme, verificate de oamenii legii. Ce s-a descoperit

ro

06 Jul, 2020 15:40 1659 Marime text
  • În același context, polițiștii au constatat o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.
 
Astfel, la data de 5 iulie, la nivelul județului Constanța au fost verificate 93 de societăți comerciale și au fost aplicate  47 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 74.500 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 14 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și8 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
 
În timpul controalelor au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, conform O.G. 21/1992,privind protecţia consumatorilor, în valoare de 30.000 de lei și 2 sancțiuni contravenționale la H.G. 984/2005privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 20.000 de lei.
 
În același context, polițiștii au constatat o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.
 
Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilorprivind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii