Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean l-a dat în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Câţi bani vrea să recupereze CJC de la fostul preşedinte (rechizitorii)

ro

09 Aug, 2016 00:00 6524 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în prezent aflat în detenţie, a fost chemat la judecată de… Consiliul Judeţean Constanţa, instituţie pe care a condus-o timp de mai mulţi ani.
 
Potrivit reprezentanţilor CJC, acţiunea Consiliului Judeţean are ca scop recuperarea sumei de 1.522.723 de lei, reprezentând amenzi aplicate de diverse instanţe în mai multe dosare civile, unde Consiliul Judeţean Constanţa condus de Nicuşor Daniel Constantinescu s-a judecat cu omul de afaceri Marian Turbatu.
 
Dosarul privind recuperarea sumei mai sus precizate de la Nicuşor Constantinescu se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi s-a constituit în urma unei recomandări 38/2015 a Curţii de Conturi.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, cauza se află la Secţia I Civilă din Tribunalul Constanţa şi are ca obiect „pretenţii“.
 
Părţile sunt Judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa (reclamanţi) şi Nicuşor Daniel Constantinescu (pârât). Până în prezent, nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Omul de afaceri Marian Turbatu este denunţător în dosarul în care Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat pe Nicuşor Daniel Constantinescu la şase ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.


 
Într-un alt dosar, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, au mărit pedeapsa dată de prima instanţă, 3,6 ani, şi l-au condamnat pe Constantinescu la cinci ani de închisoare cu executare. Dosarul este cel al Centrului Militar Zonal Constanţa, iar sentinţa este definitivă.  
 
Recent, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost condamnat de Ana Maria Trancă, judecător al Curţii de Apel Bucureşti, la 15 ani de detenţie. În prezenta cauză au mai fost condamnaţi atât oameni de afaceri, cât şi directori din Consiliul Judeţean Constanţa. Condamnările nu sunt definitive, ele fiind atacate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu mai este judecat, pe fond, în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008, în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015, dar şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii