Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilieri superiori la Finanţele Publice Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, trimişi în judecată de şeful DNA Constanţa

ro

30 Jun, 2014 00:00 2684 Marime text
Marius Valeriu Toropu şi Alexandra Bolchiş, ambii consilieri superiori în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, de Sorin Constantinescu, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În sarcina consilierilor superiori s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

Conform organelor de anchetă, „în cursul lunii martie, la efectuarea inspecţiei fiscale parţiale la o persoană fizică (denunţător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta de rambursare a taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 01.03.2012 - 31.01.2014, inculpaţii Toropu şi Bolchiş i-au pretins denunţătorului un procent de 10% din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv 31.300 de lei, cu titlu de mită”. În schimbul banilor, cei doi ar fi trebuit să efectueze un anumit control şi să faciliteze, astfel, obţinerea, de către denunţător, a sumei solicitate cu titlu de rambursare a taxei pe valoarea adăugată (313.000 de lei). Procurorii susţin că fără această verificare, finalizată cu raportul de inspecţie fiscală din data de 17 martie, plata nu putea fi efectuată. „Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţii Toropu şi Bolchiş şi, la indicaţia inculpatului Toropu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 lei. După cum arătam şi mai sus, cei doi consilieri superiori din cadrul Finanţelor Publice Constanţa au fost deferiţi justiţiei, în stare de arest preventiv, de Sorin Constantinescu, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Cei doi vor fi judecaţi de Tribunalul Constanţa. Până la acest moment, cauza nu a fost repartizată niciunui judecător.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii