Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliere psihologică şi educaţie civică Bătaia între liceenele din Medgidia, pedepsită cu închisoare

ro

22 Nov, 2010 03:02 1627 Marime text
Cele şapte liceene din cadrul Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia care şi-au răpit colega de clasă şi i-au dat o bătaie soră cu moartea pe stadion au fost găsite vinovate de judecători. Deşi unele dintre ele abia şi-au serbat majoratul, tinerele au fost condamnate la închisoare, magistraţii pronunţând verdictul „vinovat" cu privire la acuzaţiile de lipsire de libertate în mod ilegal aduse tinerelor de procurorii Parchetului Judecătoriei Medgidia.

Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Medgidia şi poate fi atacată în apel, acesta urmând să se judece la Tribunalul Constanţa. Conform sentinţei pronunţate de judecătorii medgidieni, Carmen Feraru, Claudia Petronela Dobrgescu, Daniela Elena Nicolae, Ramona Diana Ivan, Irina Topşa, Georgiana Dimancea şi Florina Georgiana Oană au luat câte un an de închisoare. Totuşi, fetele nu vor sta în penitenciar, pentru că instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepse, obligându-le însă să urmeze programe de consiliere pentru dezvoltarea abilităţilor de conştientizare a repercusiunilor săvârşirii de fapte prevăzute de lege, sau un program de consiliere psihologică şi educaţie civică. Totodată, magistraţii au stabilit un termen de încercare de trei ani, interval în care, dacă fetele mai calcă strâmb în raport cu legea penală, riscă să ajungă după gratii. Printre obligaţiile impuse pe durata termenului de încercare se numără şi faptul că fetele trebuie să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Constanţa, să anunţe în prealabil orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare ce depăşeşte opt zile şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. Nu în ultimul rând, tinerele agresoare au fost obligate să urmeze un curs de calificare sau să continue studiile în vederea obţinerii unei calificări. În ceea ce priveşte daunele solicitate de fata pe care au bătut-o, magistraţii au dispus disjungerea cauzei privind acţiunea civilă intentată de victimă, urmând ca procesul pentru stabilirea despăgubirilor să înceapă pe 7 decembrie, tot la Judecătoria Medgidia.

Înjurături ca la uşa cortului

Elevele-inculpate au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal. Adolescentele au intrat în conflict cu legea penală în luna decembrie 2008, când, pentru a răzbuna „ruşinea" pricinuită uneia dintre ele de Petronela Mădălina Toader, cele şapte au ademenit-o pe stadion şi i-au dat o mamă de bătaie, victima ajungând în cele din urmă la spital. În actul de acuzare a liceenelor se reţine faptul că evenimentul s-a petrecut pe 12 decembrie 2008, conflictul pornind de la un incident minor în aparenţă. Mai exact, Petronela Mădălina Toader, elevă în clasa a X-a a Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu din Medgidia, a stropit-o pe colega ei de clasă, Elena Daniela Nicolae, cu o sticlă cu apă. De aici, spiritele s-au încins, fetele începând să se înjure ca la uşa cortului, în cele din urmă, ajungând chiar să-şi împartă pumni. Lucrurile păreau să se fi încheiat aici, dar Elena Daniela şi-a chemat şase prietene în ajutor, să-i dea o lecţie adversarei sale. Împreună, cele şapte liceene au păcălit-o pe Petronela Mădălina să meargă pe stadion, unde i-au spus că o aştepta prietenul ei. Fata s-a deplasat în locul indicat însă, în loc de iubit, a dat cu ochii de grupul de adolescente. În urma loviturilor suferite, fata a ajuns la spital. A putut fi convinsă să povestească ce i se întâmplase şi să depună plângere abia la două zile după incident.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii