Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:35 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi pentru trafic de droguri Decizie pentru Mircea Chirvăsuţă, Gabriel Orlando Tăgui şi Oana Gherghişan

ro

01 Feb, 2016 00:00 1169 Marime text

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus condamnarea lui Mircea Chirvăsuţă la pedeapsa de doi ani de închisoare. Totodată, judecătorii constănţeni au dispus „anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere privind pedeapsa de trei ani de închisoare stabilită prin sentinţa penală nr. 286/25.06.2013 a Tribunalului Constanţa, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 166/P/din 24.10.2013 a Curţii de Apel Constanţa (dosar nr. 7863/118/2013), şi contopirea acesteia cu pedeapsa stabilită prin prezenta hotărâre. În final, inculpatul Chirvăsuţă Mircea execută pedeapsa de trei ani de închisoare“, potrivit minutei.
 
De asemenea, magistraţii constănţeni i-au condamnat pe Gabriel Orlando Tăgui şi pe Oana Gherghişan la câte şapte luni de închisoare cu suspendare.
 
Pe durata termenului de supraveghere, aceştia trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, conform minutei.
 
Pe durata termenului de supraveghere, celor doi li se impune să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, Gabriel Orlando Tăgui şi Oana Gherghişan vor presta „o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă. Munca neremunerată în folosul comunităţii se execută în cadrul Primăriei municipiului Constanţa - Direcţia de Gospodărire Comunală sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa“.
 
Cei trei sunt judecaţi pentru trafic de droguri. Decizia nu este definitivă.
 
Reamintim că, în anul 2013, cercetaţi de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pentru etnobotanice, Mircea Chirvăsuţă, alături de alte şapte persoane, au fost condamnaţi. Atunci, Tribunalul Constanţa l-a osândit pe Chirvăsuţă la trei ani de închisoare. Faţă de Chirvăsuţă existau suspiciuni că ar face parte dintr-o aşa-numită reţea de „traficanţi de vise“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii