Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi pentru bătaia din cartierul Colonişti, Mangalia

ro

06 Dec, 2013 00:00 4677 Marime text
Mai multe persoane suspectate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că ar fi participat la un scandal pe raza municipiului Mangalia au fost condamnate.

Ieri, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Dumitru Albotă să rămână cu pedeapsa de 8 ani şi 6 luni de închisoare, Iusein Sinan Suliman cu cea de 3 ani şi 6 luni, Onasis Ismail cu cea de 3 ani, iar Ion Dacian Roşca a rămas cu 2 ani de închisoare. De asemenea, aceeaşi instanţă mai sus precizată a menţinut pedeapsa aplicată de Tribunalul Constanţa lui Erol Omer, respectiv 3 ani de închisoare. Mai departe, Vasile Dumitru a rămas la pedeapsa închisorii de 3 ani, Alberto Mustafa cu cea de 2 ani de închisoare, iar Diana Gabriela Şuchianu, Marius Cătălin Ioniţă şi Mirela Bălan, tot cu câte 2 ani de detenţie. Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, „în seara zilei de 25 octombrie 2011, în jurul orei 19.00, împreună cu alţi participanţi încă neidentificaţi cert, Albotă Dumitru, Suliman-Iusein Sinan, Ismail Onasis, Roşca Ion-Dacian şi Omer Erol au coborât din mai multe autovehicule, cel mai probabil cinci, înarmaţi cu diferite arme albe, pentru a-l căuta pe adversarul lor A.G., cu intenţia de a-l agresa, în condiţiile în care primul dintre inculpaţi avea un conflict cu acesta de câteva zile şi îl tot suna şi îi cerea să se întâlnească ca să se bată reciproc”.

„După ce au coborât în grup din autoturisme, în timp ce o parte din membrii grupului agresor a aşteptat pe stradă în apropiere, secondându-i pe lideri, Albotă Dumitru şi Suliman-Iusein Sinan au pătruns fără drept în curtea locuinţei familiei numitului A.N., tatăl celui vizat pentru a fi bătut, din cartierul Colonişti, zona La barăci, din municipiul Mangalia, iar acolo Albotă Dumitru l-a lovit cu un obiect dur, probabil metalic, în zona capului de două ori pe minorul I.E.M., în vârstă de 12 ani, atunci când minorul striga să îşi avertizeze rudele, şi i-a provocat leziuni grave, adică o fractură craniană înfundată şi hemoragie, care i-au pus viaţa în primejdie. În continuare, Albotă Dumitru şi Suliman-Iusein Sinan l-au lovit cu diferite obiecte dure pe numitul A.M., proprietarul locuinţei, şi i-au provocat leziuni corporale vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale, aşa încât şi acesta a ripostat pentru a-i izgoni din curtea sa. La ţipetele îngrozite ale femeilor din locuinţa atacată, care au început să arunce cu farfurii şi alte obiecte casnice spre grupul de agresori, s-a produs un scandal prin care au fost tulburate ordinea şi liniştea publică din cartierul Colonişti, astfel încât majoritatea locuitorilor din cvartalul respectiv au ieşit în stradă, pentru a-şi ajuta vecinii atacaţi în mod violent, aşa încât şi alte persoane din mulţimea adunată au aruncat cu pietre spre maşinile grupului de agresori, care încercau să fugă, ocazie cu care a şi fost distrus un autovehicul al făptuitorilor, care se defectase şi nu mai putea fi pornit”, au conchis anchetatorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii