Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi la închisoare pentru alegerile locale din iunie 2008

ro

30 Sep, 2013 00:00 2292 Marime text
Două persoane cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa într-un dosar penal deschis cu ocazia alegerilor locale din iunie 2008 (alegeri pentru primării şi consilii judeţene din din ţară) au fost condamnate de Curtea de Apel Constanţa la închisoare.
 

Şi asta deşi ele au fost achitate de magistraţii Judecătoriei Constanţa, în baza articolului 10 lit. d din Cod de procedură penală, conform căruia faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale unei infracţiuni. Pe data de 25 iunie, pe rolul Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat dosarul 9617 /212/ 2012, cu obiect „falsul în înscrisuri sub semnătură privată”, inculpaţi au fost Mircea Scărlătescu şi Laura Cecilia Scărlătescu. În şedinţa din data de 26 aprilie, Judecătoria Constanţa i-a achitat pe cei doi în baza articolului mai sus precizat.

Decizia a fost atacată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, instanţă care i-a condamnat pe inculpaţii Scărlătescu la câte o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare condiţionată, fiecare. De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a dispus desfiinţarea totală a cererilor pentru solicitarea urnei mobile pentru alegerile locale din iunie 2008 scrise de cei doi inculpaţi în numele următoarelor persoane: Ikub Cadîr, Chengican Eracai, Evdochia Iuscenco, Zelha Mustafa, Vasile Deca, Gheorghe Cioc, Niculina Alexandru, Gheorghe Enică, Vuap Amdi, Naibe Ablachim, Florea Ştirbu, Dumitra Cioc, Petrică Solomon, Gheorghe Sivriu, Sabrie Agiacai, Vasile Poenaru, Petra Poenaru, Eleonora Doţa şi Florica Iorgulescu. Decizia Curţii de Apel este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii