Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnaţi la închisoare cu executare Judecătorii au confiscat 385.000 de ţigarete, alcool contrafăcut, dar şi un autoturism

ro

15 Nov, 2013 00:00 2071 Marime text
Trei persoane trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au fost condamnate, ieri, la închisoare cu executare. În aceeaşi cauză, magistraţii au dispus confiscarea a circa 385.000 de ţigarete, peste 350 de litri de alcool contrafăcut, dar şi un autoturism.

Astfel, Florin Marian Căpăţînă a fost osândit la doi ani de închisoare pentru deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete. De asemenea, Căpăţînă s-a mai ales cu alţi doi ani pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, cu şase luni pentru speculă, dar şi cu alte opt luni pentru înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor. Instanţa a contopit pedepsele aplicate inculpatului, urmând ca acesta să execute doi ani de închisoare cu executare. Judecat în acelaşi dosar, Tudorel Stroe a luat doi ani de închisoare pentru deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete. Stroe a mai fost pedepsit cu alţi doi ani de închisoare pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Judecătoria Constanţa l-a mai condamnat pe bărbat la pedeapsa de şase luni de închisoare pentru speculă. Instanţa a decis ca Stroe să execute în final pedeapsa cea mai grea de doi ani de închisoare. Cel de al treilea inculpat, Gavril Negruşer, s-a ales cu doi ani pentru deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal, sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit Titlului VII, sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete. Negruşer s-a mai ales cu doi ani pentru colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor şi a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, dar şi cu şase luni de închisoare, pentru speculă. Judecătorii au contopit pedepsele aplicate, urmând ca Negruşer să execute în final pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare. De menţionat că Judecătoria Constanţa a dispus confiscarea a circa 385.000 de ţigarete, peste 350 de litri de alcool contrafăcut, dar şi un autoturism. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii