Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat pentru şantaj Decizie definitivă pentru Claudiu Turtoi

ro

10 Feb, 2016 00:00 2306 Marime text


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins, ca nefondate, apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa şi de Claudiu Turtoi. Decizia este definitivă.
 
Claudiu Turtoi a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la doi ani de închisoare, pentru şantaj. Soluţia a fost dată de judecătorul Lucian Lică şi a fost atacată la Curtea de Apel.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarele: „În cursul lunii noiembrie 2010, inculpatul Claudiu Turtoi, în calitate de locatar, a încheiat cu o persoană un contract de închiriere a unui spaţiu comercial, cu o perioadă de valabilitate de un an, ulterior acest contract fiind reînnoit anual.

 
Până în anul 2012, inculpatul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale asumate, dar, de la începutul anului 2013, acesta, în calitate de reprezentant al firmei locatare, nu a mai achitat chiria corespunzătoare utilizării spaţiilor închiriate şi nici contravaloarea utilităţilor.
 
La insistenţele locatorului de a-și achita obligaţiile asumate prin contract, în intervalul martie 2013 - septembrie 2013, inculpatul Claudiu Turtoi a adoptat un limbaj violent, afirmând că nu intenţionează să achite niciun ban şi, mai mult, solicitându-i acestuia să-i remită suma de 20.000 de euro, cu motivarea că, în perioada în care firma sa a funcţionat în spaţiile închiriate de la acesta, nu a obţinut niciun profit, dimpotrivă, a pierdut suma mai sus menţionată.
 
În continuare, inculpatul Claudiu Turtoi, cu același comportament agresiv verbal şi intimidant, i-a comunicat locatorului, atât telefonic, cât şi prin intermediul mesajelor telefonice tip SMS, decizia sa de a nu părăsi spaţiul închiriat până în momentul în care va primi din partea acestuia din urmă suma pretinsă, respectiv 20.000 de euro.
 
De asemenea, inculpatul a adresat către persoana respectivă, în mod repetat, ameninţări cu moartea sau cu închisoarea, sens în care s-a prevalat de pretinsele relaţii cu autorităţile publice, precum şi de statutul de străin al părţii vătămate, care ar putea fi determinat să părăsească teritoriul României sau care ar putea fi sabotat din punct de vedere economic.“

Citeşte şi Claudiu Turtoi, condamnat la doi ani de închisoare pentru şantaj

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii