Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat pentru reţinere sau distrugere de înscrisuri Dosarul poliţistului Eduard George Niţuleac, trimis spre rejudecare Curţii de Apel

ro

28 Sep, 2013 00:00 1608 Marime text
Dosarul penal în care fostul şef de post al Poliţiei Valu lui Traian, Eduard George Niţuleac, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare se întoarce la Curtea de Apel Constanţa, pentru rejudecare. Decizia este definitivă şi a fost luată, ieri, de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, poliţistul a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, dar şi de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri. Amintim că, la data de 23 ianuarie 2012, Tribunalul Constanţa l-a condamnat la pedeapsa de 5 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată. Instanţa a dispus pentru inculpat suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 5 luni, ce curge de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care, la data de 12 noiembrie 2012, a respins ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de apelantul Niţuleac. Această decizie a fost atacată la Înalta Curte şi Justiţie a României. Ieri, Curtea Supremă de Justiţie a României a admis recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi de Niţuleac George Eduard împotriva deciziei penale nr. 147/P din 12 noiembrie 2012 a Curţii de Apel Constanţa. Pe cale de consecinţă, instanţa a casat decizia penală atacată şi a trimis cauza spre rejudecarea apelurilor aceleiaşi instanţe, respectiv Curtea de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii