Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat la 15 ani de temniţă pentru că şi-ar fi aruncat bunicul într-o hazna. Acum solicită revizuirea dosarului

ro

12 Jun, 2015 00:00 1254 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis condamnarea definitivă a unui tânăr din Constanţa suspectat că şi-ar fi bătut cu bestialitate bunicul, după care l-ar fi aruncat într-o hazna. Curtea Supremă i-a aplicat individului pedeapsa de 15 ani de detenţie. Nemulţumit, constănţeanul solicită în prezent revizuirea dosarului, cererea acestuia fiind trimisă spre soluţionare Tribunalului Constanţa. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare.
 
Conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în după-amiaza zilei de 13 decembrie 2011, în jurul orei 16.00, pe fondul stării avansate de ebrietate, inculpatul (cu antecedente penale) a revenit la locuinţa familiei sale, unde a intrat în camera bunicului matern, în vârstă de 92 de ani, cu scopul de a-i cere bani. Bătrânul l-a refuzat şi a încercat să îl dea afară pe tânăr, însă acesta l-a lovit de mai multe ori cu un ciocan în cap, cauzându-i grave leziuni cranio-cerebrale, ce au condus, în scurt timp, la deces.

„Câinele familiei, în hazna, lângă victimă“  

Procurorii susţin că, „după agresiune, inculpatul a cotrobăit prin casă pentru a găsi bani, însă fără succes, iar înainte de a pleca la un bar din cartier, a târât corpul victimei şi l-a ascuns în gura haznalei din curtea locuinţei, unde l-a acoperit cu placaje pentru a nu fi descoperit facil de către rudele sale“. „Peste aproximativ o oră, fratele minor al inculpatului, care se întorcea de la şcoală, a auzit lătratul câinelui familiei, care se afla în hazna, lângă victimă, şi a descoperit-o pe victima aflată în stare agonică, a încercat să o ajute, apoi i-a alertat pe vecini“, se mai arată în documentele Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Bătrânul a fost scos din groapă de vecini, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii