Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat definitiv pentru evaziune fiscală, în formă continuată

ro

17 Dec, 2013 00:00 1981 Marime text
Ştefan Mircea Sava, judecat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, a fost condamnat definitiv.

Conform procurorilor, Ştefan Mircea Sava, administrator al unei societăţi comerciale, nu a înregistrat în evidenţele contabile şi nici nu a declarat în alte documente legale o tranzacţie efectuată în anul 2010 cu un partener de afaceri, iar ca urmare a unui control efectuat de organele fiscale s-a constatat o lipsă de marfă în gestiune societăţii, modalităţi prin care a cauzat un prejudiciu total bugetului consolidat de stat de 17.659 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată.

Prejudiciul nu a putut fi recuperat până la finalizare urmăririi penale, motiv pentru care, în vederea garantării recuperării pagubei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a indisponibilizat şi aplicat sechestru asigurător pe un apartament, bun imobil aparţinând inculpatului. Pe data de 8 ianuarie, bărbatul a fost condamnat de prima instanţă la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată. Hotărârea a fost menţinută de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la data de 16 aprilie. Ieri, prin intermediul unei decizii definitive, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au hotărât ca Ştefan Mircea Sava să rămână cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii