Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:21 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat alături de un inspector Antifraudă Mihai Perifan, fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, „angajat“ la Delfinariu (rechizitoriu)

ro

04 Jul, 2015 00:00 2442 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, a fost condamnat, ieri, de judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, la 1,6 ani de închisoare, cu suspendare condiţionată. Perifan a fost găsit vinovat de cumpărare de influenţă.
 
În aceeaşi cauză, Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a luat un an de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Cei doi au fost obligaţi de instanţă să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa (Delfinariu) sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare. De menţionat că, tot prin sentinţa de ieri, Marinela Mitan a constatat ca încetată de drept măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de Perifan şi Fudulea şi a confiscat suma de 15.000 de euro. Hotărârea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, potrivit cărora, „la data de 19 martie 2015, inculpatul Perifan Mihai, pe baza informațiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofițer de poliție suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluție favorabilă pentru o rudă a sa și societățile apropiate acesteia, dându-i în aceeași zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în același scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiași persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante“, se mai arată în documentele oficiale.

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă. Daniel Perifan este cercetat alături de alte persoane, sub control judiciar, într-o cauză separată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii