Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnat alături de Eugen Bogatu şi de Said Baaklini Adrian Coriolan Preda a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră

ro

27 Sep, 2014 00:00 3082 Marime text
Adrian Coriolan Preda, director executiv al UCM Reşiţa, deferit justiţiei şi condamnat alături de Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, a pierdut procesul cu Poliţia Rutieră.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, pe rolul Judecătoriei Caransebeş, pe data de 24 februarie, a fost înregistrat dosarul cu numărul unic 620/208/2014, având ca obiect „plângere contravenţională OUG 195/2002“. Părţile în această cauză au fost Adrian Coriolan Preda (petent) şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Caraş-Şeverin (intimat). Recent, magistraţii au respins ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petentul Preda, în contradictoriu cu intimatul IPJ Caraş-Severin, împotriva procesului-verbal seria CP nr. 1302420 întocmit de intimat la data de 13 februarie. Decizia Judecătoriei Caransebeş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Adrian Coriolan Preda a fost trimis în judecată, pe data de 10 februarie 2011, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de cunoscutul Said Baaklini, asociat şi administrator la SC Libarom Agri SRL, de Chebuţiu Adrian, la vremea respectivă preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SC UCM Reşiţa SA, dar şi de Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA.
 
În acest dosar, Eugen Bogatu a fost condamnat la doi ani de închisoare. Afaceristul libanez Said Baaklini a primit şapte ani de închisoare, Adrian Chebuţiu s-a ales cu cinci ani, iar la rândul său, Preda a fost condamnat la cinci ani de închisoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii