Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Vreme - „Acuzaţiile de corupţie sunt nefondate!"

ro

16 May, 2011 23:32 5194 Marime text
Vreme_Vasile_Vreme_2.jpgLocţiitor al şefului de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti, colonelul constănţean Vasile Vreme este în prezent pus la dispoziţie, conform reglementărilor în vigoare. În cursul zilei de ieri, fostul comandant al Rechinilor Albi de la Topraisar a fost deferit instanţei, fiind trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de alţi 111 militari, printre care doi generali şi 24 de ofiţeri. Comandantul respinge însă toate acuzaţiile, pe care le cataloghează ca fiind nefondate.

Procurorii DNA au informat ieri că militarul este acuzat de instigare la fals intelectual, în formă continuată, instigare la uz de fals, în formă continuată şi instigare la „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial". Acestor acuzaţii li se adaugă cea de instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi cea de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. „În prezent, colonelul Vreme este pus la dispoziţie, fiind suspendat din funcţia de locţiitor al şefului de Stat Major la Brigada 9 Mărăşeşti, conform normelor legale în vigoare", a declarat generalul Vasile Hermeneanu, a declarat comandantul unităţii. La rândul său, colonelul Vreme a negat acuzaţiile aduse. „Acuzaţiile sunt total nefondate. Eu am aflat de dosar abia în urmă cu aproximativ o lună. Mi-am angajat avocat care o să mă reprezinte, iar când se va termina totul, vă voi demonstra că acuzaţiile nu au avut nicio bază", a declarat colonelul Vreme. Procesul colonelului Vreme se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Conform comunicatului remis ieri de DNA, dosarul a fost instrumentat de Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari. Alături de colonelul Vreme au mai fost trimişi în judecată doi generali, 24 de ofiţeri, 15 subofiţeri şi maiştri militari şi 71 de caporali candidaţi la selecţii şi concursuri organizate în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, în unităţile din Breaza şi Piteşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • murfatlar 17 May, 2011 13:01 asta-si vindea si nevasta;pe vremea cand era comandant la Topraisar Crintea "cel fara de scrupule"( numit director la pensionare la un spital de nebuni prin Prahova)_ madam Vreme si ea ofiter de cariera ii satisfacea poftele carnale comandantului pt avansare,prima,salariu de merit etc. rusine pt uniforma de ofiter!!