Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colonelul Andrei Gabriel Niculae, eliberat condiţionat

ro

12 May, 2016 00:00 2989 Marime text


Judecătoria Medgidia a dispus liberarea condiţionată a colonelului Andrei Gabriel Niculae, fost angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“. Concret, instanţa a admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privindu-l pe colonelul Niculae. 
 
Pe cale de consecinţă, Judecătoria Medgidia a dispus punerea în libertate a lui Andrei Gabriel Niculae din penitenciar, de sub puterea MEPI nr. 40/2014, emis în baza sentinţei penale nr. 808/2012 a Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti.
 
Andrei Gabriel Niculae a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, în iulie 2009, alături de mai multe persoane, în dosarul angajărilor de la ISU.
 
Niculae a fost deferit Justiţiei alături de aproape 20 de ofiţeri din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, el fiind acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, complicitate la fals intelectual şi complicitate la uz de fals.
 
În luna mai 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis condamnarea lui Andrei Gabriel Niculae la trei ani şi şase luni de închisoare. 

Citeşte şi 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii