Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg într-un dosar cu constănţeni Sorin Blejnar află azi dacă DIICOT îi reface materialul de urmărire penală

ro

21 Mar, 2013 00:00 1859 Marime text
Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar  află azi dacă procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov vor reface materialul de urmărire penală în dosarul prin intermediul căruia a fost trimis în judecată.

Cauza despre care vorbim a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Braşov, la data de 7 septembrie 2012, şi are ca obiect iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. După cum precizam şi în ediţiile trecute, în acest dosar, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată alături de alte persoane, printre ele figurând Racz Peter Attila, al cărui nume apare într-o altă cauză penală judecată de Tribunalul Bucureşti, unde îi mai găsim pe fraţii Ion şi Stelian Livadariu din Constanţa, şefii complexului de agrement „Insula Ovidiu“. Presupusele legături ale lui Blejnar cu oameni din Constanţa par să nu ie încheie aici. La data de 17 iulie 2012, prin intermediul comunicatului 575/VIII/3, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat începerea urmăririi penale faţă de Blejnar, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Conform organelor de anchetă, „în perioada mai 2011 – iulie 2012, Blejnar ar fi acordat sprijin unui presupus grup infracţional organizat. Acesta, potrivit DNA, ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.
Comunicatul 575/VIII/3 al Direcţia Naţională Anticorupţie a fost dat în completarea celui din data de 10 iulie (545/VIII/3 din 10 iulie 2012) prin intermediul căruia se făcea public efectuare de cercetări penale faţă de mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală. În acest dosar, constănţenii luaţi în colimator de DNA sunt: George Guliu, Dumitru Chirvăsitu, (oameni de afaceri), şi Dan Florin Secăreanu, fost şef al Serviciului de Informaţii de Protecţie Internă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii