Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:52 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg într-un alt dosar cu fraţii Mazăre Afacerist judecat în stare de arest pentru o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro (rechizitoriu)

ro

26 Feb, 2015 00:00 1637 Marime text


Afaceristul israelian Avraham Morgenstern rămâne în arest preventiv! Ieri, Tribunalul Bucureşti i-a respins, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Hotărârea a fost luată în dosarul în care este acuzat de o evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro şi poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „în perioada 2009-2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (exploatarea domeniului public şi privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. „În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro. În cauză, procurorii au dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Morgenstern Avraham şi SC Shapir Structures SRL, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane de lei, şi a patru imobile situate în municipiul Constanţa, neevaluate“, conform rechizitoriului.
 
Într-un alt dosar, denumit generic Campusul Social „Henri Coandă“, Avraham Morgenstern este cercetat alături de Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.

Citeşte şi 

Prejudiciu de peste 10.000.000 de euro
RAEDPP Constanţa şi Confort Urban ar fi făcut plăţi în baza unor facturi fără semnificaţie contabilă (rechizitoriu) 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii