Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Coleg“ cu Radu şi Alexandru Mazăre Avraham Morgenstern cere, pentru a treia oară, înlocuirea controlului judiciar

ro

12 Sep, 2014 00:00 3295 Marime text
Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, cercetat alături de Radu Ştefan Mazăre, edilul municipiului Constanţa, şi de Alexandru Mazăre, senator al României, în Dosarul campusului social „Henri Coandă“, cere, pentru a treia oară, înlocuirea controlului judiciar. Solicitarea lui Morgenstern a fost repartizată judecătoarei Mariana Ghena, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, la primul termen, cauza a fost amânată pentru data de 15 septembrie.
 
De menţionat că, în perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 
În Dosarul campusului social „Henri Coandă“, Avraham Morgenstern este acuzat de dare de mită, iar Radu Mazăre, edilul municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită şi de fals în declaraţii. Asta în timp ce în sarcina lui Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, senator în Parlamentul României, s-au reţinut complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.
 
Amintim că, la începutul lunii aprilie, Avraham Morgenstern şi Radu Mazăre au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi prezentaţi Curţii Supreme cu propunere de arestare. Pe data de 9 aprilie, Înalta Curte decis punerea în libertate a celor doi, sub control judiciar, fiind obligaţi să nu depăşească limita teritoriala a statului român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii