Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg cu Mazăre în „Henri Coandă“ Afaceristul israelian Avraham Morgenstern, din nou în faţa Tribunalului Bucureşti (rechizitoriu+document)

ro

08 Apr, 2015 00:00 1666 Marime text

Tribunalul Bucureşti va redeschide, azi, dosarul în care afaceristul israelian Avraham Morgenstern a fost deferit Justiţiei, în stare de arest preventiv, pentru două infracţiuni de evaziune fiscală. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că presupusele infracţiuni au fost făcute prin neînregistrarea corespunzătoare a veniturilor obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa. Mai mult decât atât, afaceristul este suspectat că nu ar fi înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte. În cauză a fost calculat un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro. Azi, în faţa instanţei, Morgenstern poate solicita înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar ori cu arestul la domiciliu, însă, oricare va fi decizia judecătorilor, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că, „în perioada 2009 - 2014, inculpatul Morgenstern Avraham, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obţinute din trei contracte încheiate cu RAEDPP (Exploatarea Domeniului Public şi Privat) Constanţa şi Confort Urban SRL Constanţa şi nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, în executarea acestor contracte“. „În aceeaşi perioadă, inculpatul a înregistrat cheltuieli fictive, reprezentând consultanţă şi asistenţă tehnică oferite de societăţile Larton Consultants Ltd Cipru şi Comrad Leasing Ltd Cipru. Aceste activităţi au fost realizate cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, producând un prejudiciu de peste 10.000.000 de euro“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Prin ordonanţa din data de 17 decembrie 2014, DNA a dispus punerea sub sechestru a bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor Avraham Morgenstern şi Shapir Structures SRL, bunurile identificate fiind cuprinse în procesul-verbal de punere sub sechestru, în valoare totală estimată de circa 2,8 milioane de lei, şi a patru apartamente situate în municipiul Constanţa, neevaluate.
 
Într-un alt dosar, instrumentat tot de procurorii Anticorupţie şi denumit generic Campusul Social „Henri Coandă“, Morgenstern este cercetat alături de Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi de fratele său, Alexandru Mazăre, senator al României.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Avraham Morgenstern – prejudiciu, peste 10.000.000 de euro (document)


În secţiunea „Documente“ pot fi citite comunicatele DNA în legătură cu Dosarul „Henri Coandă“.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii