Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coleg cu italianul Luca Galavotti, audiat la Poliţia Municipiu Încă un bărbat cu legături la Constanţa, arestat în dosarul percheziţiilor fără precedent

ro

28 Jul, 2012 01:59 6343 Marime text
Magistraţii din cadrul Tribunalului Bucureşti au dispus arestarea pentru 29 de zile a italianului cu afaceri la Constanţa, Luca Galavotti, în celebrul dosar al percheziţiilor fără precedent derulate marţi. Printre cei încătuşaţi în cauză se află şi Marius Emil Cilibeanu, un alt afacerist cu strânse legături la Constanţa. De altfel, Cilibeanu a şi fost audiat de lucrătorii Poliţiei Municipiului Constanţa într-un dosar privind dispariţia a 100 de tone de grâu.

În dosarul cu numărul unic 29328/3/2012, judecătorii din capitală au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, dispunând arestarea preventivă a lui Sorin Stuparu, Tudor Constantin, Mirela Doina Petrescu, Vasile Petre, Florin Ivănuş, Viorel Cazan, Dan Stroe, Neculai Martaş, Mircea Rădină, Nicuşor Drăgan, Sorin Marius Cune, Ionel Pencu, Luca Galavotti, Gabi Ştefan Ferţu, Stelian Vintilă, Robert Ionuţ Chiripuş, Eduard Marian Gusti şi Florin Bogdan Silinescu. Aceştia au fost încarceraţi pe o perioadă de 29 de zile. Tot Tribunalul a dispus arestarea preventivă a lui Mihai Alin Teodorescu şi a lui Marius Emil Cilibeanu, pe o perioadă de 29 de zile, de la data de 26 iulie până la data de 23 august inclusiv. Datele oficiale arată că Marius Emil Cilibeanu a figurat în două firme, care şi-au închis porţile. În anul 2007, la Slobozia, a luat fiinţă SC Auto Plaza SRL, fondată de Sorinel Villy Oprea (administrator) şi de Magdalena Ana Cilibeanu. Firma avea ca obiect „comerţ cu piese şi accesorii pentru autovehicule". În luna septembrie 2007, Sorinel Villy Oprea se retrage din firmă, iar Magdalena Ana Cilibeanu devine administrator. Câteva luni mai târziu, în 2008, Magdalena Ana Cilibeanu se retrage şi ea din firmă, lăsându-i locul lui Marius Emil Cilibeanu, care devine administrator. În august 2008, Cilibeanu a fost revocat, în locul său fiind numit Ioan Bârsa, de 30 de ani, din Sighişoara. În luna octombrie a anului 2008 s-a deschis procedura de insolvenţă. În 2009, Marius Emil Cilibeanu a fondat SC Motor Bike SRL, cu obiect de activitate „comerţ cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor", firma fiind administrată de Cristian Ghiţă. În anul 2010, SC Motor Bike SRL a intrat în insolvenţă. După cum arătam mai sus, Cilibeanu a şi fost audiat de lucrătorii Poliţiei Municipiului Constanţa într-un dosar privind dispariţia a 100 de tone de grâu. Investigatorul.ro informa că „patru camioane, încărcate cu 100 de tone de grâu, în valoare de 30.000 de euro, fără TVA, s-au «evaporat» în timp ce se întorceau din Bulgaria, pe 16.02.2011, cu destinaţia Constanţa".

„Arsenal de ştampile şi documente falsificate"

„Povestea este, în continuare, extrem de ciudată, mai ales după declaraţiile contradictorii date azi noapte de către cel care s-a ocupat de transportul grâului, uzitând de o clonă perfectă a societăţii Valmar. Este vorba despre Emil Marius Cilibeanu, un tânăr despre care se ştie că se învârte în cercurile mafiei cerealelor. Când a fost prins, tânărul avea asupra sa un întreg arsenal de ştampile şi documente falsificate, prezentând, în plus, o variantă proprie a poveştii. Cilibeanu a spus poliţiştilor de la Poliţia Municipiului Constanţa, care au audiat azi noapte părţile implicate, că a fost oprit pe drumul spre Constanţa de două maşini, iar nişte oameni pe care nu-i cunoştea i-au spus să-şi pună şoferii să-i urmeze. Din cauza oboselii sau a emoţiei, Cilibeanu nu a ştiut să spună din prima unde i s-a spus să meargă, declarând, iniţial, că la Topraisar, după care Cobadin. (...) Din primele informaţii, este mai mult ca sigur faptul că Emil Marius Cilibeanu este, la rândul său, doar un intermediar în acest caz, o «săgeată» folosită de o grupare specializată în astfel de operaţiuni. De altfel, cât timp a aşteptat azi-noapte pe holurile Poliţiei municipale, Cilibeanu a vorbit aproape în continuu la telefon, cerând şi primind indicaţii despre ce trebuie să declare poliţiştilor", potrivit Investigatorul.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii