Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CNAIR O comisie va cerceta modul de intervenție pe A2

ro

16 Nov, 2016 12:08 1862 Marime text
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a constituit astăzi o comisie care va cerceta și va stabili modul în care s-a intervenit și s-a acționat miercuri dimineață pe autostrada A2, unde s-a format o peliculă de gheață, subliniind că Administrația Națională de Meteorologie nu a emis nicio atenționare de polei.

Compania dă asigurări că, în cazul în care se vor constata deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens și a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheață pe partea carosabilă. În aceste condiții, s-a acționat cu material antiderapant.

„Menționăm că nu a fost emisă nicio atenționare de polei de către Administrația Națională de Meteorologie. În urma apelului lansat de Poliția Rutieră, conform conducerii DRDP București, s-a acționat cu material antiderapant. În ceea ce privește panourile de informare VMS, atât cele de pe autostrada A2, cât și cele de autostrada A1, afișau următorul mesaj: Adaptați viteza, circulați prudent!!!!", afirmă CNAIR.

CNAIR a format, la nivel central, o comisie, care va cerceta modul de intervenție și acțiune pe A2 și dă asigurări că, în caz de deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni.

„Precizăm că, în urma evenimentelor din această dimineață, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o comisie care va cerceta și va stabili modul în care s-a intervenit și s-a acționat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficiențe, vor fi aplicate sancțiuni în consecință", spune Compania.

CNAIR subliniază că, la sfârșitul lunii octombrie, CNAIR SA a semnat contractul având ca obiect Servicii de meteorologie iarna 2016 - 2017, cu ANM.

Nouă autovehicule au fost implicate miercuri dimineața într-un accident pe A2 București - Constanța, în urma căruia patru persoane au fost rănite, în timp ce pe sensul dinspre Constanța spre Capitală alte șapte autovehicule s-au tamponat, însă au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Accidentele de pe Autostrada A2 s-au produs miercuri dimineața pe fondul neadaptării vitezei la carosabilul alunecos, potrivit Brigăzii Rutiere a Poliției Române.

Un reprezentant al Brigăzii Rutiere a declarat, miercuri, că urmează să fie aplicată și o sancțiune administratorului drumului. Amenda poate fi de la 21 de puncte amendă la 100, cuantumul urmând să fie stabilit ulterior, după terminarea cercetării la fața locului. Potrivit sursei citate, administratorul drumului ar fi trebuit să împrăștie din timp material antiderapant.

Reprezentantul Brigăzii Rutiere a precizat totodată că, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că niciunul dintre conducători nu consumase băuturi alcoolice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii