Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:42 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cineva şi-a adus aminte de dosarul prăfuit S-a început urmărirea penală pentru uciderea scafandrilor Zarafu şi Ispas

ro

25 Apr, 2012 21:11 3001 Marime text
cap_5.jpgFără a avea avizele necesare, Jorj Unciuleanu, patronul SC Hunter's Company SRL, a mers la epavă cu mai mulţi scafandri, printre care se aflau Zarafu şi Ispas

După o lungă perioadă de timp în care cercetările în dosarul scafandrilor morţi Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas, fost angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, au părut să se fi oprit, lucrătorii Poliţiei Port lansează „bomba". Potrivit unor surse bine informate, solicitările oamenilor legii au fost acceptate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Mai mult decât atât, dosarul morţii celor doi scafandri s-a aflat şi în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde a fost depusă o plângere, având în vedere că numărul procurorilor care au avut pe masă această cauză a ajuns la patru. La aceste momente, plângerea adresată CSM este instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

dosar_-__Catalin_Ispas.jpg

Paşi mărunţi, dar siguri par să se facă în dosarul morţii lui Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas, scafandrii care şi-au găsit sfârşitul în epava cargoului turcesc Medy. După ce au acuzat tergiversarea nejustificată şi cu rea credinţa a cauzei, rudele lui Zarafu şi Ispas, prin apărătorul lor, s-au adresat Consiliului Superior al Magistraturii. După această plângere, lucrătorii Poliţiei Port au trimis dosarul la procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de începere a urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, dar şi pentru neglijenţă în serviciu, faţă de mai multe persoane, conform unor surse bine informate. Potrivit aceloraşi voci, procurorii au dat undă verde solicitării poliţiştilor, pe cale de consecinţă oamenii legii vor începe urmărirea penală pentru moartea scafandrilor Dumitru Cristian Zarafu şi Cătălin Valeriu Ispas, acesta din urmă fiind fost angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

 dosar_-_zarafu.jpg

Fără să se ştie, tragedia familiilor Zarafu şi Ispas a început încă din data de 1 septembrie 2010, la ora 12.52, odată cu scufundarea cargoului turcesc Medy. Opt zile mai târziu, fără a avea avizele necesare, Jorj Unciuleanu, patronul SC Hunter's Company SRL, a mers la epavă cu mai mulţi scafandri, printre care se aflau Zarafu şi Ispas. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Unciuleanu s-a folosit, pentru a ajunge în larg, de vasul Cristal aflat în patrimoniul Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare. Pe data de 13 decembrie 2010, angajaţii firmei turceşti Aras l-au găsit pe locotenentul Cătălin Valeriu Ispas aproape de sala maşini, iar la câţiva metri depărtare, pe data de pe data de 23 decembrie 2010, a fost descoperit şi Cristian Zarafu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vera 01 May, 2012 23:02 durerea este mult mai mare atunci cand vezi k nu ai cum sa te lupti cu un sistem infect si mafiot...sustinut de oameni lasi care-si vand sufletul!
  • familia 26 Apr, 2012 08:20 durerea este si mai mare atunci cand te lupti cu sistemul care este plin de oameni asemeni lui unciuleanu