Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine și ce are de ascuns? Reprezentanţii firmei şi Arafat spun că erau cinci persoane în Culture Pub. Martorii îi contrazic! (video)

ro

02 Nov, 2015 00:00 3870 Marime text


La doar două zile distanță de la tragedia din Clubul Colectiv din București, un incendiu a izbucnit într-un pub din Constanța, situat la subsolul Casei de Cultură.
 
Alarma cu incendiul de la Culture Pub s-a dat în jurul orei 19.30, din cauza unui panou electric suprasolicitat, din primele date, care a luat foc, iar ulterior flăcările s-au extins la întreaga instalație electrică a clubului. Din câte se pare, incendiul a izbucnit în bucătărie, de la panoul electric. Fumul gros a ajuns și la etaj, unde funcționează un casino.
 
Precum și clubul Colectiv din București și acest pub, aflat la demisol, avea o singură ușă de acces pentru clienți. Culture Pub are o singură cale de acces, iar oamenii, panicați, au dat buzna spre ușă și s-au îmbrâncit. Din cauza incendiului s-a oprit și curentul.
 

Zeci de oameni evacuaţi

Cu toate că secretarul de stat MAI Raed Arafat declara pe posturile de televiziune naționale că în local se aflau cinci persoane, potrivit martorilor, în club se aflau în acel moment în jur de 30 de persoane care au fost evacuate. De la Bingo au mai fost evacute alte persoane, așa că bilanțul a ajuns la 80.

Cum a ajuns Arafat la concluzia că erau doar 5 persoane? Acestea au fost datele oficiale pe care le-ar fi transmis administratorul clubului la ISU. Potrivit comandantului ISU, Daniel Petrof, care spune că a venti de acasă nefiind de serviciu duminică seară, o persoană care s-a recomandat drept administratorul clublului i-a spus ca a evacuat 5 persoane. „Echipe de la pompieri fac căutarea obişnuită. Să nu mai fie persoane în interior. Din ce am înţeles până acum, nu sunt probleme. Însă este posibil să se schimbe situaţia”, a spus Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la B1 TV. De asemenea, a precizat că în local se aflau cinci persoane!

Dinamica incendiului

La ora 19.31 s-a efectuat  apelul către dispecerat. La 19.36, pompierii au ajuns în dispozitiv. Comandantul Petrof a declarat că el a ajuns la 19.50, dar incendiul a fost lichidat în jurul orei 20.25. Când pompierii au ajuns, persoanele erau deja evacuate din club, astfel că pompierii au intervenit pentru lichidarea incendiului, a explicat pentru ZIUA de Constanţa comandantul Daniel Petrof. Pentru că totul era din lemn, pagubele materiale sunt însemnate, a apreciat acesta.
Odată cu Petrof la locul incendiului a venit şi prefectul Constanţei, Constantin Ion. Şi acesta dădea acelaşi număr de persoane evacuate – 5, care s-a perpetuat la nivel înalt (practic, de la o persoană care a declarat, prin telefon, că ar fi administratorul clubului și că s-au evacuat cinci persoane...).

Deşi numărul persoanelor evacuate din club este, oficial, de cinci, martorii contrazic această cifră.

25-30 de persoane în pub

„Eram în interiorul pub-ului și dintr-o dată s-a simțit puțin miros de fum. Barmanii au căutat un extintor și am crezut că e ceva minor. Dar până la urmă am fost în cealaltă parte a pub-ului, unde a izbucnit focul, au găsit extinctorul și luase foc o aerotermă. A făcut un scurtcircuit. Au dat cu extinctorul pe ea, dar deja focul era prea mare. După ce s-a terminat extinctorul, s-a țipat în tot pub-ul să se evacueze și s-a îmbulzit lumea pe scări. Erau aproximativ 20 - 25 de persoane“, a povestit un tânăr.
 
Un alt martor confirmă spusele tânărului și precizează că în pub se aflau în jur de 25 de persoane.
 
„Eram 20-25 de persoane. Imediat ce s-a simțit mirosul au și dat alarma de a ne evacua și atunci am ieșit“, a mai precizat o femeie care se aflase în Culture Pub.
 
„Șefa de sală ne-a spus să eliberăm pub-ul și am plecat. Incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric. Pompierii au spart geamurile ca să iasă fumul. Am avut noroc că nu a fost multă lume în pub“, a mai povestit un bărbat.
 
Potrivit unui alt martor, în interiorul localului se aflau şapte angajati şi 20 - 25 de clienţi.
 
„Eram înăuntru și ospătarii mergeau după extinctoare. Ne-au spus la un moment dat să ieșim. Ne-am îngrămădit pe scări“, a mai spus o tânără.

Din culisele Culture Pub

După o absenţă pe perioada estivală, pub-ul la care izbucnit în această seară un incendiu, dându-le tuturor emoţii, după tragedia de vineri noapte din capitală, a fost redeschis în luna septembrie. Culture Pub funcţionează pe societatea Europe Belle Paradise SRL, înfiinţată în anul 2011, cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Celulozei numărul 2, având ca obiect de activitate „restaurante“. Până luna trecută, capitalul social era împărţit între Valentin Viorel Oiţă Bucur, Nicoleta Dogărescu şi Gabriela Ciolpan. Administratorii societăţii erau până la începutul lunii octombrie Nicoleta Dogărescu şi Gabriela Ciolpan.
Recent însă în firmă au avut loc schimbări majore. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului (RECOM) consultat la 1 noiembrie, pe data de 7 octombrie au fost înregistrate modificări în firmă. Acum, în societate, asociat unic apare Gabriela Ciolpan, tot ea fiind şi administratorul. Valentin Viorel Oiţă Bucur şi Nicoleta Dogărescu nu mai apar în datele oficiale ale firmei. Activitatea principală a firmei este „Restaurante“. Pe lângă sediul social de pe strada Celulozei, firma are şi două puncte de lucru. Unul în incinta Casei de Cultură care funcţiona din septembrie 2012, atunci când firma a încheiat un contract de închiriere valabil până în septembrie 2017.
 
În martie anul acesta, firma a mai încheiat un contract de închiriere pentru trei ani pentru clădirile C1 şi C2, bufet ciupercă, din Mamaia, Zona Hotel Hefaistos. Potrivit situaţiilor financiare, la 31 decembrie 2014, firma declara 7 angajaţi, pierderi de 307.424 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 442.933 de lei. În 2013, firma avea 19 salariaţi, o cifră de afaceri de 269.314 lei şi raporta de asemenea pierderi, de 149.745 de lei. La finele lui 2012, nu era declarat niciun salariat, cifra de afaceri se ridica la 71572 de lei, iar pierderile erau de 14.845 de lei.

Legături de afaceri cu miros de... gaz

Administratorul firmei, Gabriela Ciolpan, născută în decembrie 1980, nu mai apare ca asociat în nicio companie. În calitate de de administrator, ea mai figurează şi în firma SC GDA Top Class Divers SRL. Firma s-a numit până în 2012 Migdas Serv SRL. Atunci, Daniel Marian Mirtoi o coopta pe Gabriela Ciolpan şi schimba denumirea firmei în GDA Top Class Divers SRL. Mirtoi a fost partener de afaceri cu unul dintre fraţii Livadariu, care deţin insula Ovidiu. Cătălin-Marian Livadariu a fost implicat şi în SC Magnum Agromar, firmă care avea ca obiect de activitate  „restaurante". Afacerea a fost împărţită, în vremurile bune, cu Daniel-Marian Mirtoi, care mai era atunci implicat în SC Midgas Serv, Monopoly Agency şi Perfect Building. Tot în vremurile bune, Mirtoi făcea afaceri şi cu Cristian Borcea.
 



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii