Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine i-a eliberat pe Slepac si pe Grigoras

ro

22 Jan, 2010 02:28 6673 Marime text
cap_3.jpgJudecătorul Zoiţa Frangu: „Despre omorurile comise de cei doi nu se ştia nimic atunci, nimeni nu ştia"

Doi dintre judecătorii care au făcut parte din completul care i-a pus în libertate pe Valentin Şlepac şi pe complicele său, Adrian Grigoraş, pe vremea când nu se ştia despre crimele atroce comise de cei doi, s-au pensionat.

valentin_slepac_criminal.jpgMagistraţii Curţii de Apel Constanţa care au admis, în octombrie 2008, recursurile declarate de Şlepac şi de Grigoraş sunt Valentin Iancu, Viorica Grigorescu şi Zoiţa Frangu. Dintre aceştia, Valentin Iancu şi Viorica Grigorescu au ieşit la pensie. Zoiţa Frangu a explicat motivul pentru care recursurile celor doi au fost admise: „În dosarul respectiv, procurorul de caz luase, pe 20 octombrie 2008, măsura obligării de a nu părăsi ţara faţă de cei doi. După cinci zile, acelaşi procuror a cerut înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului preventiv, pentru că Grigoraş şi Şlepac locuiau împreună, deşi nu aveau voie să se vadă, aceasta fiind una dintre obligaţiile stabilite de procuror la luarea măsurii de a nu părăsi ţara". Magistratul a mai precizat: „Şlepac însă nu ştia că faţă de el s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara şi nici nu ştia ce obligaţii are, că nu are voie să se vadă cu Grigoraş şi celelalte condiţii puse de procurori. L-a ascuns Grigoraş, care era minor la data la care s-a cerut arestarea sa, avea 17 ani. Doar el ştia de măsura dispusă de procuror". „Despre omorurile comise de cei doi nu se ştia nimic atunci, nimeni nu ştia", a conchis judecătorul. În prezent, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş au fost arestaţi din nou, la cererea procurorilor DIICOT Constanţa, de această dată, ei fiind acuzaţi de omor deosebit de grav, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi constituire de grup organizat în vederea săvârşirii de infracţiuni. Grigoraş şi Şlepac şi-au recunoscut cele patru crime, dar s-au apărat spunând că au acţionat la iniţiativa lui Sergiu Băhăian, cel care ar fi fost liderul grupării mafiote. Împotriva deciziei de arestare, doar Adrian Grigoraş a declarat recurs, Şlepac părând resemnat în faţa faptului că îşi va petrece următoarea perioadă după gratii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george 22 Jan, 2010 19:00 nita teodor care acum este procuror,apara in continuare toti clientii interlopi care i-a avut atunci cand era avocat;cum a putut sa ajunca procuror?sa spuna victimelor acestor interlopi ca el e un om drept si face dreptate,sa vedem cine il crede....
  • justice 22 Jan, 2010 10:36 nu l-au avut avocat pe mafiotul procuror numit acum la dna protejat de coruptul procuror de la csm care si a numit amanta adina florea procuror sef ,deliorga cristinel cum apare in inregistrarile de la dna - e vorba de teodor nita care il eliberase pe criminalul albanez blenis cel care a ucis o familie si a ingropat o fetita amalia de 8 ani de vie ,,ce faci basescule ? asa rau ai ajuns ca bahaian?