Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a prins trenul avansărilor, cine nu Magistraţi constănţeni promovaţi în grad

ro

16 May, 2012 02:36 4420 Marime text
magistrati_csm.jpgProcurori brăileni ce vor veni la Constanţa şi judecători constănţeni ce pleacă în Capitală. Acesta este bilanţul examenului de promovare în grad, susţinut de magistraţii constănţeni, procurori şi judecători deopotrivă, la data de 25 martie 2012. La începutul acestei săptămâni, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât validarea rezultatelor finale ale concursului, aşa încât unii dintre magistraţii constănţeni vor pleca la alte instanţe din ţară, în timp ce procurori din ţară vor veni să îşi desfăşoare activitate la Constanţa.

magistrat_Andrei_Bodeanu_006.jpgConform informaţiilor oficiale afişate de reprezentanţii CSM, judecătorii ce vor fi promovaţi la Curtea de Apel Constanţa, începând cu data de 1 iunie sunt Ramona Elena Poppa, de la Tribunalul Constanţa, ce îşi va desfăşura activitatea la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a instanţei, precum şi Andreea Ianca, promovată la Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. Aşa cum arătam în ediţiile anterioare, pentru Curtea de Apel Constanţa îşi mai exprimaseră opţiunea vicepreşedintele Judecătoriei Constanţa, Mihaela Cristina Grădinaru, precum şi preşedintele instanţei, Mihail Stănescu Sas.

Validările pentru Tribunal

De asemenea, pe lista judecătorilor care au mai intrat în cursă se mai aflau magistraţii Ionela Daniela Faur, Cristina Belecciu, Dumitru-Radu Comşa, Corina Eugenia Jianu, Laura Smarandi, Andrea Bianca Stoianoglu, Beatrice Mariş, Teodor Viorel Gheorghe, vicepreşedintele Tribunalului Constanţa, precum şi Iuliana Radu, toţi din cadrul Tribunalului Constanţa. Plenul CSM a mai hotărât şi validarea rezultatelor pentru Tribunalul Constanţa, unde au fost promovaţi judecătorii Leonard Iustin Bourceanu, pentru Secţia penală, şi Iulia Laura Opariuc-Dan şi Cătălina Neacşu, pentru Secţia de contencios administrativ şi fiscal, toţi fiind promovaţi de la Judecătoria Constanţa. De la Judecătoria Constanţa se mai înscrisese în concurs, tot pentru Tribunal, magistratul Constanţa Iulia Barac, dar şi judecătorul Cristian Anton David, din cadrul Judecătoriei Mangalia. De asemenea, printre judecătorii constănţeni care s-au înscris la examenul de grad desfăşurat în martie se numărau şi Claudia Raţiu, Elena-Daniela Bogatu, Mihaela Lavinia Cîrciumaru, Cristina Radu, dar şi Cristina Grecu. În urma validării rezultatelor de către CSM, magistratul Cristina Grecu îşi va desfăşura activitatea începând cu data de 1 iunie la Tribunalul Ilfov, Secţia penală.

Cum stă treaba cu procurorii

Dintre procurorii care s-au înscris la concursul de promovare în grad, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au fost promovaţi mai mulţi magistraţi, începând cu actualul prim-procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanţa, Camelia Cenuşe. Totodată, pe lista procurorilor promovaţi la Parchetul Tribunalului se mai numără procurorul criminalist Andrei Bodean, alături de colegele sale Raluca Elena Mihăilescu şi Dana Belciug, de la Parchetul Judecătoriei Constanţa, Monica Mariana Drumea, de la Parchetul Judecătoriei Hârşova, precum şi Iuliana Mircea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Singurul procuror care şi-a exprimat opţiunea de a avansa la o altă unitate de parchet din ţară este Constantin Andreiaş, din cadrul Parchetului Tribunalului, care a optat pentru Parchetul Curţii de Apel Bucureşti. Nu în ultimul rând, printre procurorii care s-au mai înscris în concurs s-au numărat şi magistratul Vasile Balaican, precum şi procurorul Dragomir Ianuş, de la Parchetul Judecătoriei Medgidia, delegat la Parchetul Tribunalului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii