Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:47 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT

ro

22 Feb, 2014 00:00 1225 Marime text
Claudiu Giorson Belecciu, Mioara Duţu, Mihai-Narcis Negoiţă, Lucian Borcea şi Cristian-George Chirimbu, toţi cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, rămân pentru moment în spatele gratiilor. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Constanţa, instanţă care a prelungit arestarea preventivă a celor mai sus precizaţi.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel. Alături de Claudiu Giorson Belecciu, Mioara Duţu, Mihai-Narcis Negoiţă, Lucian Borcea şi Cristian-George Chirimbu, DIICOT îl mai cercetează pe Silviu-Nicolae Peniu, fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, dar şi pe Margareta Drăguţ, cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Susnumiţii sunt bănuiţi că fac parte dintr-un presupus grup infracţional organizat, format din 19 membri, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Amintim că, la data de 26 ianuarie, DIICOT, alături de ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au efectuat, în acest dosar, cinci percheziţii domiciliare.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, prin intermediul unei societăţi comerciale care deţinea un salon de masaj, membrii grupării infracţionale au desfăşurat activităţi de proxenetism. Angajatele salonului asigurau servicii sexuale contra cost atât la salonul menţionat, cât şi prin deplasări la unităţi hoteliere din Constanţa, Eforie, Năvodari, organizate în prealabil de membrii grupării. Au fost identificate 26 de tinere, inclusiv minore, recrutate de membrii grupării, în special din medii sociale şi familiale precare. Pe parcursul activităţii, gruparea infracţională a beneficiat şi de sprijinul unui agent de poliţie şi al unui jandarm, aceştia implicându-se în derularea activităţii de proxenetism fie prin transportarea prostituatelor, fie prin punerea la dispoziţie a unor locaţii. S-a stabilit, totodată, faptul că lucrătorul din cadrul poliţiei informa personalul salonului ori de câte ori poliţia desfăşura controale. O altă învinuită, concubina liderului grupării, care îşi desfăşura activitatea ca şi cadru didactic la un liceu din Constanţa, se ocupa de postarea anunţurilor pe diverse site-uri, în scopul găsirii clienţilor”, au conchis cei de la DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii