Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar dacă Tribunalul Constanţa „ordonă“ deschiderea celulei Mircea Băsescu nu va fi eliberat azi din arest (rechizitoriu)

ro

16 Jul, 2014 00:00 1296 Marime text
În această dimineaţă, Tribunalul Constanţa va decide dacă Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României, Traian Băsescu, va fi pus în libertate. Chiar dacă judecătorii vor dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu o alta, Mircea Băsescu va fi eliberat la data rămânerii definitive a hotărârii Tribunalului.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de trafic de influenţă. În cauză a mai fost deferit justiţiei şi Marian Adrian Căpăţînă, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă. Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. În cauză a fost instituit sechestru asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Băsescu şi Căpăţînă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. Primul termen a fost stabilit pentru data de azi. După cum arătam şi mai sus, chiar dacă astăzi, Tribunalul Constanţa va decide eliberarea celor doi bărbaţi, aceştia vor fi scoşi din arest doar la data rămânerii definitive a hotărârii. 

Interesant este faptul că tot Tribunalul Constanţa îl judecă pe Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, pentru că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu. În acest dosar au mai trimişi în judecată Izaura Anghel (fiica lui Bercea Mondial), Grinică-Ion Anghel şi Florin Anghel (băieţii lui Bercea Mondial) şi Fănica Anghel, soţia lui Bercea.

Rechizitoriul privind trimiterea în judecată a familiei Anghel poate fi citit aici
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii