Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chestorul Popa, cu bagajele făcute Ce spune fostul şef al Poliţiei Române despre comanda IPJ Constanţa

ro

16 May, 2012 02:39 3693 Marime text
Popa_investire.jpg„Fireşte că lucrurile se pot îmbunătăţi. Este normal când îţi faci echipă să vrei să îmbunătăţeşti lucrurile. Pot să afirm cu sinceritate că judeţul Constanţa se află pe un trend ascendent"

Chestorul Liviu Popa a fost schimbat din fruntea Inspectoratului General al Poliţiei Române, acesta fiind înlocuit tot cu un chestor, respectiv Petre Tobă. Cu bagajele făcute, fostul şef al Poliţiei Române şi-a făcut timp pentru a ne răspunde la câteva întrebări legate de cei pe care i-a instalat în funcţii pe vremea cât a condus IGPR. Mai mult decât atât, chestorul Popa nu a omis să transmită un mesaj comenzii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe care o consideră „mult mai ancorată în realitate". În ciuda schimbării sale din fruntea Inspectoratului General al Poliţiei Române, Liviu Popa a dat asigurări că proiectul „Litoral 2012" este pregătit şi că „pentru acest sezon estival, totul decurge conform planului".

La scurt timp după ce a fost schimbat de la comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa ne-a oferit un scurt interviu în cadrul căruia a făcut referire la cei pe care i-a instalat în funcţii, la gradul lor de pricepere în munca poliţienească, dar şi la accesibilitatea schimbării din funcţie a unui inspector şef. „Oamenii care au fost instalaţi în funcţii pe vremea când am fost şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române sunt de valoare, de calitate şi îşi fac treaba. Aceştia sunt oameni pe care eu contez. (...) Vreau să spun că este mai greu să schimbi un inspector şef decât un inspector general", ne-a declarat chestorul Popa. Întrebat cum ar caracteriza actuala conducere a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comparând-o cu cea de pe vremea fostului inspector şef Dumitru Catană, fostul şef al IGPR a declarat: „Poate că nu sunt persoana cea mai indicată să răspund şi aş risca să fiu subiectiv în aprecieri. Pot, însă, să spun că tot ceea ce a însemnat conducerea IPJ Constanţa, inclusiv comisarii-şefi Adrian Rapotan şi Camil Manea (nr. cei doi inspectori adjuncţi), a fost mult mai ancorată în realitatea imediată a judeţului Constanţa. Au fost şi rezultate în acest sens. Fireşte că lucrurile se pot îmbunătăţi. Este normal când îţi faci echipă să vrei să îmbunătăţeşti lucrurile. Pot să afirm cu sinceritate că judeţul Constanţa se află pe un trend ascendent". În continuare, chestorul Liviu Popa a mai menţionat că este mulţumit de cum au decurs lucrurile la Poliţia Constanţa afirmând că „noua conducere aduce un plus de valoare". „Plec cu sufletul împăcat din fruntea Poliţiei Române şi pot să spun că, în ceea ce priveşte Constanţa, proiectul «Litoral 2012» (nr. plan de acţiune al poliţiştilor pentru sezonul estival) este pregătit. Totul decurge conform planului", a mai adăugat Popa. Acesta a conchis transmiţându-le un mesaj celor din fruntea Poliţiei Constanţa: „Le urez mult succes în continuare şi multă sănătate atât conducerii IPJ Constanţa, cât şi tuturor poliţiştilor constănţeni".

Mai mult decât atât, chestorul Popa a făcut referire atât la actuala conducere a inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, cât şi la cea trecută
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii