Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățeni din Republica Moldova angajați ilegal la o societate din Constanța. Ce măsuri au aplicat polițiștii de la Imigrări

ro

18 Aug, 2017 17:09 2148 Marime text
Poliţiştii de imigrări din Constanța au depistat, în urma controlului efectuat la o societate comercială, 19 cetăţeni din Republica Moldova, care desfăşurau activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare. Reprezentanţii societăţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 100.000 de lei.
 
Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța au efectuat la sfârșitul săptămânii trecute o acțiune în cooperare cu ITM Constanța, pe linia  prevenirii şi combaterii muncii ilegale a străinilor, pe raza de competență.
 
Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii au fost depistaţi 19 străini, 12 femei și 7  bărbați, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, care desfăşurau activităţi lucrative, fără forme legale, la o societatea comercială de pe raza județul Constanța.
 
Tinerii au intrat legal pe teritoriul  României, cu paşaport biometric, document care le permite o şedere de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, precedente fiecărei zile de şedere, fără a avea drept de muncă.
 
Totodată, societatea comercială nu a obținut pentru cetăţenii moldoveni avize de muncă sau detaşare, nerespectând astfel prevederile OUG 25/2014 privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României, fiind sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 100.000 lei.
 
Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. Vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la telefon 0761/344303 sau 0241/502308 şi email ct.igi@mai.gov.ro sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii